Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-08 16:46:00

LMP: a kormány megint a jómódúaknak akar kedvezni

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón kijelentette, hogy a kormány nem fogja az alapvető élelmiszerek áfáját csökkenteni. Az LMP szerint az ÁFA csökkentés gyors és hatékony megoldást jelentene azok számára, akik a magas infláció, a munkahelyek elvesztése vagy éppen a nyugdíjemelések elmaradása miatt nem tudják megengedni maguknak, hogy zöldséget, gyümölcsöt vegyenek maguknak, vagy gyermekeiknek.

A párt közleményében azt írja: a kormány megint a jómódúaknak akar kedvezni, amikor inkább az új építésű lakások ÁFA-ját csökkenti, mint az alapvető élelmiszerekét miközben számtalan családnak már egy ebéd, vagy egy vacsora beszerzése is gondot okoz, s nem lakást, hanem ennivalót szeretne venni.

"Az LMP törvényjavaslata szerint az alapvető élelmiszerek áfatartalmát 5 százalékra kell csökkenteni, emiatt országos petíciós kampányt is indított a párt"

- hangsúlyozzák.

Hozzáteszik, a gyümölcsök ára átlagosan 40 százalékkal emelkedett egy év alatt és a legtöbb élelmiszer ára az egekbe szökött.

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy vegye figyelembe a magyar emberek érdekeit, azonnal cselekedjen, és "ne tartsa fenn azt a felháborító és igazságtalan helyzetet, amikor egy gyémántgyűrű, egy autó, vagy egy kilogramm krumpli forgalmi adója egyformán 27%".

Elszálltak az élelmiszerárak: Mi ennek az oka?

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink