Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-08 07:22:00

Ki lesz Áder János utódja?

A Fidesz vezetői már a 2022-es államfőválasztásra készülnek – tudta meg a Mandiner. Információik szerint Trócsányi László, Maróth Miklós és Csák János neve is felmerült potenciális államfőjelöltként a párt legbelsőbb köreiben.

Áder János még 2017-ben szavazta meg a parlament, köztársasági elnöki mandátuma pedig 2022 március 13-án jár le, az Alaptörvény 11. cikke alapján pedig Magyarország következő köztársasági elnökét a jelenlegi Országgyűlésnek kell megválasztania. Az alaptörvény azt is kimondja, hogy „a köztársasági elnököt a korábbi köztársasági elnök megbízatásának lejárta előtt legalább harminc, legfeljebb hatvan nappal kell megválasztani”.

A Mandiner úgy tudja, a Fidesz felső vezetése már meg is kezdte a gondolkodást a következő államfő személyéről. A megbeszélésen pedig Trócsányi László EP-képviselő, volt igazságügyi miniszter; Maróth Miklós az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnöke, Széchenyi-díjas magyar klasszika-filológus és Csák János üzletember, korábbi londoni magyar nagykövet nevei merültek fel, mint Áder János lehetséges utódai.

Mikor lábalhat ki a járvány miatti válságból a magyar gazdaság?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink