Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-08 05:43:00

Soros György próbapert indítana Magyarország ellen: ezt gondolja az ellenzék és a kormány

Magyarország elleni próbaper indítására szólította fel Brüsszelt Soros György, aki szerint a magyar kormány továbbra is lábbal tiporja az uniós jogot, a legújabb áldozat pedig a Színművészeti Egyetem. Az ATV Híradó által megkérdezett nemzetközi jogász szerint még egyetlen tagállam ellen sem indult próbaper, itt is arról lehet szó, hogy a Magyarország elleni eljárás lehet majd a tankönyvi példa arra, hogyan hajtsák végre a jogállami eljárást az egyes tagállamokban. A Fidesz szerint Soros György újabb fokozatba emelte a Magyarország elleni támadást.

Magyar nyelven hirdetett határozatott kedden az Európai Bíróság. Eszerint a Lex CEU szembemegy az uniós joggal ugyanis sérti az Unió Alapjogi Chartájában foglalt, a tudományos élet, a felsőoktatási intézmények alapításának és a vállalkozás szabadságára vonatkozó rendelkezéseket.

Soros György próbapert indítana Magyarország ellen

 

Soros György ezt úgy kommentálta a Reutersnek, hogy ez „a döntés az Európai Unió alapértékeinek győzelme. A magyar kormány továbbra is lábbal tiporja az uniós jogot, a legújabb áldozat a világhírű Színház- és Filmművészeti Egyetem. Az EU jelenleg azon tanakodik, hogyan biztosítható, hogy pénzeszközeit a jogállamiságnak megfelelően használják fel. Felszólítom az EU-t, hogy indítson próbapert Magyarországgal szemben."

Híradónk által megkérdezett nemzetközi jogász szerint még nem volt arra példa, hogy ilyen témában próbapert indítsanak Magyarország ellen.


"Soros György arra gondolt, hogy a magyarország elleni eljárás lesz a tankönyvi példa, hogy a jogállami eljárást hogyan hajtsák végre az egyes tagálamokkal szemben" - mondta Valki László.

A Fidesz szerint eddig is tudtuk, hogy Soros György behálózta Brüsszelt, de most egy támadássorozat indul a Magyarország ellen.


"Soros György ezzel újabb fokozatba emelte a Magyarország elleni támadást és ahogy ezt már megannyiszor láttuk, brüsszeli embereinek közreműködésével hajtja végre ezeket a támadásokat” - mondta Hollik.

A DK szerint Orbán Viktornak is be kell tartania a jogállami normákat, Brüsszelnek pedig jogi eszközökkel meg kell akadályoznia, hogy ne pénzkiadó automatának használja az uniót.


"Kitaláltak egy figurát, akivel riogatni lehet, akire egy gyűlöletkampányt lehet építeni. Tulajdonképpen teljesen mindegy mit mond Soros György, a Fidesz őt tűzte ki ehhez a gyűlöletkampányhoz" - nyilatkozta Rónai Sándor.

Az Európai Bizottság egyébként már többször szóvá tette a kormányzati plakátkampányokat, sőt kötelezettségszegési eljárást is indított a Stop-Soros kampány miatt. Egyébként utoljára 2010 októberében találkozott egymással a Parlamentben Soros György és Orbán Viktor, akkor még baráti, szívélyes volt kettőjük kapcsolata.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink