Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-08 06:26:00

Pokorni: A politikai arénában megy a lökdösődés, mindenki mozgásteret akar

A XII. került fideszes polgármestere szerint a koronavírus első hulláma alatt az érdemi kérdésekben ugyanakkor együtt tudott működni a kormány és a főváros.

Pokorni Zoltán az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: úgy látja, mindenki kritizálja a politikusokat, az összetartási képességet. Hozzátette: "megy a lökdösődés a politikai arénában, mindenki mozgásteret akar", ez ritkán rokonszenves, de szerinte a politika állapotát nem ez mutatja, hanem az, amikor baj van.

Szerinte az első hullám az összefogásról szólt, és bár ott is voltak kisebb súrlódások, érdemi kérdésekben együtt tudott működni a kormány a fővárossal, főváros a kerületekkel, a civil emberek pedig egymással. Szerinte ez szívmelengető volt, ugyanakkor fárasztó is.

A polgármester úgy fogalmazott: nem azt mondja, hogy minden tökéletes volt, és az önkormányzat - az idősotthonok kivételével - megkapta az aktuális adatokat is. Kérdésre válaszolva hozzátette: nem érzi úgy, hogy ez azért lett volna, mert ő fideszes polgármester. 

Szerinte a járvány szempontjából most más a helyzet, nem gócok vannak,a  vírus mindenütt jelen van.

Kovács Gergely feljelentése

A képviselőtestület egyik tagja, Kovács Gergely (aki a Kétfarkú Kutya Párt elnöke is egyben) pert indított az önkormányzat ellen, mert szerintük nem adtak ki nekik parkolási adatokat. Pokorni azt mondta: a jegyzője azt állítja, mindent kiadtak, az adatok fel vannak töltve az internetre, de lehet, hogy hibáztak, ezért meg fogja kérni a kollégáit még egyszer, nézzék meg, mindent megkaptak-e a képviselők.

Pokorni szerint Kovács más helyzetben van, mint a többiek, ő ugyanis a baloldalon "áruló hírében áll", mert miatta szerzett többséget a Fidesz a kerületben. A polgármester úgy látja, ebben van egy kis igazság, de szerinte ez, amit Kovács csinál, csak kompenzáció.

Pokorni úgy fogalmazott: nem az a baj, ha valaki kritizál, hanem az, ha valaki csak a rosszat feltételezi a másikról. Felsorolta, mi mindenre adnak támogatást, hangsúlyozva: ezekről a testület dönt, nem pedig ő.

Tarlós-éra vs. Karácsony-éra

Arra a kérdésre, hogy mi a különbség a korábbi és a mostani fővárosi közgyűlés között, azt mondta: a különbség egyértelműen a vírus. Elismerte, hogy "talán nagyobbak most a meccsek", és kitért arra, hogy olyan szerinte korábban nem fordult elő, hogy "kiirtották a fideszes kerületek útfejlesztését, amit még Tarlós ígért meg". Pokorni úgy fogalmazott: "biztos nem bánt kesztyűs kézzel Tarlós István a baloldali kerületekkel", de ilyet nem csinált.

Feljelentette a Kutyapárt az önkormányzatot

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink