Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-06 11:07:00

DK a lex CEU-ügyről: "mi, európai magyarok üdvözöljük az Európai Bíróság döntését"

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője közleményében azt írja: a tanuláshoz és a tudományos kutatáshoz való jog minden európai állampolgár alapjoga.

Rónapi azt írja: ma reggel az Európai Bíróság helyt adott az Európai Bizottság kifogásainak, és kimondta: az uniós joggal összeegyeztethetetlen a magyar felsőoktatási törvény „lex CEU”-ként elhíresült 2017-es módosítása, hiszen ez a módosítás alkalmas arra, hogy veszélyeztesse az egyetem magyarországi tudományos tevékenységét és a kutatásvégzést. Ha tehát Orbánék nem hajlandóak változtatni a törvényen, annak az uniós jog szerint pénzbüntetés lehet a vége - teszi hozzá.

"Mi, európai magyarok üdvözöljük az Európai Bíróság döntését, hiszen úgy gondoljuk, hogy a tanuláshoz és a tudományos kutatáshoz való jog minden európai állampolgár alapjoga! Egyben figyelmeztetjük Orbánékat: nincs jobb- és baloldali tudomány, csak független tudomány van, ami kritikus, progresszív, és a tényeken alapszik! Ha ők ezt képtelenek elfogadni, akkor nem az egyetemeket kell elzavarni, hanem a kormányt!" - írja az EP-képviselő.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink