Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-06 05:25:00

Pénzügyőrök jelentek meg egy szabolcsi településen, egy melléképületben gyanús csomagokat találtak - videó

Több mint 400 kilogramm vágott dohányt találtak a pénzügyőrök egy szabolcsi településen működő illegális dohányfeldolgozó üzemben. A több mint 30 millió forintot érő árut lefoglalták, a tulajdonos ellen eljárást indítottak.

Egy szabolcsi településen egy lakóház melléképületét kutatták át a pénzügyőrök. Papírdobozok és dohánnyal teli zacskók kerültek elő.

"A pénzügyőrök egy ingatant ellenőriztek, amelynek melléképületében vágott dohányt találtak, 412 kilogrammot egészen pontosan. Ez a vágott dohány már fogyasztásra volt előkészítve fél kilós kis csomagokban. A pénzügyőrök ezt a mennyiséget lefoglalták, amelyből egyébként 20 ezer doboz cigarettát lehetett volna készíteni" - mondta Magyar Norbert, a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sajtóreferense.

Az illegális feldolgozóban talált dohány értéke 31 millió forint lett volna, ha a tulajdonos azt értékesíteni tudja. Mivel a dohány jövedéki termék, ezért az ingatlan gazdája ellen költségvetési csalás miatt eljárást indítanak. Információink szerint nem vették őrizetbe, szabadlábon védekezhet.

31 millió forint értékű vágott dohányt foglaltak le

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink