Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-05 15:51:00

HVG: a halálos balesetet okozó M. Richárdnál már 2018-ban ott lehetett a Borkai-szexvideó

A Dózsa György úti baleset miatt elítélt M. Richárdhoz már 2018 nyarán eljutott az adriai luxusjachton készült videó.

2019-ben az Ördög ügyvédje nevű blog hozta nyilvánosságra az a szexvideó, amelyen Borkai Zsolt korábbi győri fideszes polgármester is látható egy adriai luxusjachton. A HVG most arról ír, M. Richárdot, akit a napokban négy év fogházra ítéltek a Dózsa György úti baleset miatt, tanúként hallgatták ki, ugyanis már 2018 nyarán eljutott hozzá a videó. 

A portál megszerezte a tanúvallomást, a felvétel szerint a rendőrök először is arra voltak kíváncsiak, hogy M. Richárd ismeri-e a „győri születésű, de budapesti lakost", F. Gábort. F. Gábor az egyik kulcsfigurája a Borkai-ügynek, mivel a hajón készült felvételek a rendőrség gyanúja szerint hozzá kerültek. F. Gábor édesapja ismert győri vállalkozó. F. Gábor édesanyjának az élettársa a volt focista Póczik József, aki Borkai rendőrségen tett vallomása szerint már 2018 nyarán egy személyes találkozón megmutatott a polgármesternek néhány olyan fényképet, amelyek a videóból lettek kiszedve. Borkai ekkor nem látta még a videót.

M. Richárd vallomásában azt mondta, 2017-ben ismerkedtek meg F. Gáborral. F. Gábor és a felesége akkor is meglátogatta őt párszor, amikor a Dózsa György úti baleset miatt házi őrizetben volt.

Akkor is házi őrizetben volt M. Richárd, amikor F. Gábor és a felesége 2018-ban felkereste a lakásán, ahol elújságolta az adriai hajós utat. Elmesélte neki, hogy a feleségének a barátnője részt vett egy hajóúton és az ott történtekről az egyik lány a telefonjával felvételeket csinált. F. Gábor a mobiltelefonjáról megmutatta a felvételt és a képeket is. „Én a felvételeken senkit sem ismertem fel, nekem Gábor mondta, hogy azon szerepel Borkai Zsolt és egy ügyvéd. Az ő nevét is mondta, de már nem emlékszem rá. Gábor azt is elmesélte, hogy a szülei elváltak és haragos viszonyban vannak. Az édesapját a felvételen lévő ügyvéd képviseli, emiatt össze is vesztek az ügyvéddel. Erre fel mutatta meg a felvételt, hogy nézzem meg, mit csinálnak" – mondta a vallomásában M. Richárd a portál szerint.

M. Richárd szerint, mivel F. Gábor telefonján csak részletek voltak a felvételből, ezért elővett egy pendrive-ot, mondván, azon még vannak felvételek. A pendrive-ot M. Richárd ezután betette a lejátszójába. A pendrive-on több mappa volt. „Azok közül Gábor kereste ki a felvételt és ő indított el egyet, amelyen egy pocakos férfit orálisan próbált kielégíteni egy hölgy. Mikor ezt megláttam, mondtam Gábornak, hogy ennyi elég is volt és ki is kapcsoltam a boxot, de ha jól emlékszem a pendrive benne maradt. Az biztos, hogy azt Gábor otthagyta nálam, de szerintem csak véletlenül, utána pedig el is felejtette" – vallotta M. Richárd. Ezután szerinte még nagyjából tizenötször találkozott F. Gáborral, de a felvételekről már nem beszéltek.

M. Richárd azt állította, hogy 2019-ben felhívta őt az éjszakai életben ismert Tóth Csaba, aki a Hvg.hu cikke szerint „két évtizede biztosít futballmérkőzéseket a legkeményebb szurkolótáborokkal szemben, manapság pedig ő a hazai stadionok megkerülhetetlen biztonsági szakértője". Tóth részt vett abban a magánnyomozásban, amelyet Rákosvalvy indított a videóügyben – olvasható a cikkben.

Tóth arra kérte M. Richárdot, hogy még aznap kerítse elő neki F. Gábort, „mert van vele egy kis probléma". „Kérdeztem, milyen ügyről van szó, és ekkor mondta el Csabi, hogy valakit meg akarnak zsarolni egy horvátországi hajóúttal. Ekkor már sejtettem, hogy miről lehet szó, illetve eszembe jutott, hogy amit F. otthagyott nálam pendrive-ot, az még mindig nálam van. Csabi azt kérte, hogy még aznap kerítsem elő F-et, mert találkozni akarnak vele a Four Seasons Hotelben" – áll Richárd vallomásában.

Amikor F. megérkezett a hotelhez, arra kérte Richárdot, menjen ki elé. Mint mondta, segíteni akart neki, hogy megállítsák a zsarolást. A hotelben M. Richárd emlékezete szerint Tóth Csaba, annak egy ügyvéd barátja és egy „Zoltán nevű személy" várta őket. A találkozón végig jelen volt M. Richárd, aki a vallomása szerint vitte magával a felvételeket tartalmazó pendrive-ot is.

„Végül bementünk a hotelbe, ahol én próbáltam neki (F. Gábornak – a szerk.) felvezetni a dolgokat, majd mindenki elmondta a saját aspektusát. Mindannyian arról próbáltuk győzködni, hogy álljon le azzal, hogy ő ezekkel a felvételekkel bárkit is megzsarol. Gábor próbált kibújni ez alól, azt hajtogatta, hogy ehhez semmi köze, de állást foglalni sem nagyon tudott. Próbáltuk neki részletesen elmagyarázni, hogy mi várhat rá, ha a felvételek nyilvánosságra kerülnek, de nem akarta megérteni. Többször is elmondtuk, hogy büntetőeljárás fog vele szemben indulni, ha nem áll le, mivel egy magas pozíciójú embert akart zsarolni" – vallotta M. Richárd a hvg.hu cikke szerint.

A vallomásban szóba került az is, hogy F. Gábor és Zoltán beszélgetése alapján M. Richárd úgy vette észre, hogy ők ketten korábban már csináltak valami hasonló dolgot ez ügyben és ebből 10 millió forinthoz jutottak. A Hvg.hu megjegyzi, hogy Rákosfalvyék valóban kifizettek 10 millió forintot egy Suba gúnynevű diósdi férfinak, akinél szintén megvolt a felvétel.

A találkozón sem F. Gábort, sem a feleségét nem tudták rávenni, hogy álljanak le, de M. Richárd átadta a Tóth Csaba társaságában jelen lévő ügyvédnek a pendrive-ot. A találkozó után 2-3 napra M. Richárd szerint F. Gábor felhívta őt és közölte vele, hogy „akkor most ő megkeresi Orbán Viktort." "Erre nem nagyon tudtam mit mondani, illetve azóta nem is beszéltem vele" – mondta a rendőröknek Richárd.

A portál megkereste a rendőrséget, ahol elárulták, hogy a zsarolási ügyben már közel egy éve elindított nyomozás még mindig tart. A gyanúsítottak között van Póczik József is, aki időközben ügyvédet „cserélt" és már a sztárügyvéd Zamecsnik Péter látja el a védelmét.

Borkai Zsolt szerint tudtak a szexvideóról a Fideszben, mégsem tettek semmit

 

atv.hu​

Ajánlom

További belföldi híreink