Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-02 20:50:00

Kiss László: Eddig a percig senki nem nézett bele a III. kerületi választók szemébe

Óbuda DK-s polgármestere azt mondta: nem politikai ügynek tekintik, hogy a kerület egyik óvodájában egy óvónő pornográf felvételeket készített a gyerekekről, sajnálják, hogy ez politikai üggyé vált, míg a valóság kissé elsikkad.

Kiss László az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: ez nem politikai ügy, viszont a valóság az, hogy eddig a percig senki nem nézett bele a III. kerületi választók szemébe, és mondta azt, hogy a kerületi önkormányzat elnézést kér és mélyen sajnálja a történteket.

Kiss elmondta, hogy a Fidesz hozzá eljuttatott levelében rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte. A jelenlegi polgármester azonban nem érti, miért vártak ezzel eddig. Kiss hangsúlyozta: szembe kell nézni az emberekkel az ügyben. Szerinte semmilyen döntés nem volt se a testület, se senki más részéről, amit a volt fideszes polgármester, BúsBalázs nyilvánosságra hozott, az "az első és az utolsó intézkedése volt az ügy kapcsán".

A polgámrester szerint a kerület korábbi vezetése semmilyen intézkedést nem hozott, így például nem aktiválta a gyermekvédelmi jelzőrendszert sem. Kiss elmondta, hogy már korábban tettek intézkedéseket, egyebek mellett szabályozták, hogyan és mikor lehet képet vagy videofelvételt készíteni az óvodákban, és kötelezték az intézményeket, hogy dolgozóikat - de legalábbis egy dolgozójukat - minden évben küldjék el továbbképzésre.

Óvónő készített pedofil képeket gyerekekről egy óbudai óvódában

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink