Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-03 06:18:00

A Kétfarkú Kutya Párt külön listával és egyéni jelöltekkel készül 2022-re

A Kutyapárt nem szeretne részt venni az ellenzéki közös lista állításában, viszont annyit megtesznek, hogy minimális és olyan helyen indítanak egyéni jelölteket, ahol az ellenzéknek nagy esélye van rá, hogy az MKKP külön indulása ellenére is nyerjen. A miniszterelnök-jelölti poszton még gondolkodnak, egyelőre Kovács Gergely kutyáját próbálják meggyőzni az indulásról.

Mikor megválasztották önkormányzati képviselőnek, Kovács Gergely azt nyilatkozta: jobb lenne egy gázosabb kerület, mint a XII., mert az nagyjából rendben van. Közel egy év elteltével, miután elkezdték alaposabban megnézni a kerület közbeszerzéseit, az építkezéseket, már nincs jó véleménnyel az önkormányzatról. „Igazából könnyű helyzetben vagyunk, mert bármit megnézünk az túlárazott, valamiért csúnya vagy ugyanaz a cég nyer mindig, mint egyetlen induló. Megnyugtatók a fejlemények, tök gázos ez az önkormányzat is” – fogalmazott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában.

A XII. kerületben nagyon nem nézik jó szemmel, hogy Kovács Gergely a nyilvánosságban kritizálja az önkormányzat működését, ennek a kerület MSZP-s képviselője hangot is adott egy szeptemberi testületi ülésen. A vitát egy Klubrádiónak adott interjú váltotta ki, ahol az Vincze Géza szerint az MKKP-s képviselő egy órán keresztül "ekézte" a testületet. Vincze azt is kérte, hogy találjanak ki és „csináljanak” valamit.

Egyelőre a kerület polgármestere, Pokorni Zoltán nem csinált semmit, úgyhogy mint fogalmazott: lehet, hogy saját magának kell megtennie a szükséges lépéseket. „A következő testületi ülésre mindenképp benyújtok majd egy rendelettervezetet, ami arról szól, hogy Kovács Gergő ne beszélhessen az önkormányzat működéséről a testületi üléseken kívül sehol, aztán majd nem tartom be, ha megszavazzák” – mondta a műsorban. Szerinte nehéz megmondani, hogy Vincze Gézát valójában mi zavarja, bár MSZP-s képviselő, Kovács úgy véli, eléggé „befideszesedett”.

Az egész botrány onnan indult, hogy egy hat évvel ezelőtti rendelet alapján az önkormányzatnál van 50 millió forint, amire a lakosok pályázhatnak. A 10 milliós civil szervezeteknek járó keret meg volt hirdetve, viszont az 50 millió forintos keret nem, ezt a Kutyapárt megírta és elkezdték meghirdetni a pályázatot. Kovács szerint a pénz nagy részét egyházakhoz köthető szervezetek kapják, cserkészcsapatok vagy helyi kormánypárti politikusokhoz köthető szervezetek. „Bárki pályázhat, még az sem kell, hogy kerületi legyél, bármire pályázhatsz. Összeget sem muszáj beleírni, volt egy KDNP-s képviselő, aki összeget sem írt bele és kapott 150 ezer forintot” – folytatta a társelnök, hozzátéve, hogy megnézték, hogy a képviselő minden évben kapott 150 ezer forintot. Hozzátette: ez nem egy egyedi eset.

Külön lista, 30 egyéni jelölt

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke korábban szintén a Harcosok Klubjában arról beszélt, hogy az ellenzéki választók közös lista pártiak, és a pártok vezetőiből ki fogják kényszeríteni a közös lista állítását.

A Kutyapárt nem szeretne részt venni a közös lista állításában. „Az álláspontunk nem változott, akkor tudunk beszállni az összefogásba, ha mindenki más kiszáll” – fogalmazott. A társelnök elmondása szerint a párton belül egységes az álláspont a külön indulással kapcsolatban.

Annyit viszont megtesznek, hogy minimális helyen fognak elindulni: 27 egyéni jelölt kell a lista állításához, a nagyjából 30 jelöltjüket igyekeznek olyan helyeken elindítani, ahol úgyis nyer az ellenzék, például budapesti belső kerületekben. Az egyéni választókerületekről nem terveznek tárgyalni a többi párttal, szerinte a felmérésekből úgyis látszani fog, hol fog nagyot nyerni az ellenzék.

Ha 2022-es választáson két listát állítana az ellenzék, és az egyiken csak az LMP és a Momentum lenne, akkor elgondolkodnának a kétfarkúak, hogy csatlakozzanak-e a listához. Kovács Gergely arról is beszélt, hogy még senki nem bizonyította be nekik, hogy a szavazóik az ellenzéki összefogásra is leadnák a voksukat.

A Kutyapárt miniszterelnök-jelöltje 2018-ban Kovács Gergely kutyája volt, a társelnök elmondása szerint vele még folynak a tárgyalások arról, hogy hány csontért vállalja az indulást. Remélik, hogy meg tudják győzni, de azért párton belül még egyeztetnek erről.

Hivatalosan nem hívták meg az ellenzéki összefogásba a pártot, de a Momentum és az LMP megkérdezte őket szóban. „Nekem ez erkölcsileg nem fér bele. Én nem tudok olyan pártokkal egy szövetségben együtt elindulni, akikről ilyen véleményem van, amilyen” – mondta. Kérdésre elárulta, hogy az MSZP-re, a DK-ra és a Jobbikra gondol.

Kovács Gergely tudja, hogy a következő másfél évben biztosan, de szerinte 20 éven át azt fogja hallgatni a párt, hogy a kétfarkúak miatt van hatalmon a Fidesz, mert nem álltak bele az ellenzéki összefogásba.

„Én is örülnék, ha leváltaná még ez a csapat is a Fideszt. Egészen egyszerűen azért, mert kíváncsi vagyok, mit tudnának kihozni ebből a különféle elveket valló pártok. Nehéz lenne ennél rosszabbul csinálni, ahogy a mostani kormány csinálja” – árulta el a társelnök.

Szerinte olyan emberből a parlamentben bőven van, aki felszólal. „A Jobbik elnökéről például nem tudom, hogy tud-e bárki valamit mondani azon kívül, hogy nagyon jól be tud szólni. Jakab Péter tök jól be tud szólni, imádják az emberek” – mondta. A Kutyapárt olyan embereket tenne az országos listájuk elejére, akiknek nagy múltjuk van oknyomozó újságírás, valamint korrupció feltárás területén. Kovács szerint ennek lenne értelme, hiszen parlamenti képviselőként többletjogosítványokkal rendelkeznének és jobban fel tudnák deríteni a korrupciós ügyeket, függetlenül attól, hogy ki lesz hatalmon.

Az adást itt tudja visszahallgatni. 

Publicus: Közös lista tudja aktivizálni az ellenzék táborát

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink