Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-01 17:25:00

Tarlós István a díszpolgárságról: “Ebben egyedül én döntök”

Tarlós megköszönte Karácsony Gergely gesztusát a díszpolgárságáról, amikor a főpolgármester ma felhívta telefonon. Arról egyelőre nem nyilatkozott a volt főpolgármester, elfogadja-e, hogy Budapest díszpolgára legyen - Demszky Gáborral egyszerre. De az atv.hu-nak kijelentette: “ebben egyedül én döntök”.

Tarlós István a díszpolgárságról: “Ebben egyedül én döntök”

Köszönöm Karácsony Gergely gesztusát, főpolgármester úr fel is hívott ma délelőtt. Egyetértek vele abban, hogy lehet más a véleményünk a városról és általában a politikáról, mint ahogy más is a véleményünk. De ettől még nem szükséges gyűlölni egymást - nyilatkozta Tarlós István az érdeklődésünkre, miután a Fővárosi Közgyűlés zárt ülésén megszavazták, hogy Demszky Gábor és Tarlós István egyszerre kapják meg a Budapest díszpolgára címet.

"Egyetlen pillanatra sem vitatom el Tarlós Istvántól, hogy teljes szívéből..."

Karácsony Gergely a Facebook bejegyzésében azt írta: “amikor októberben frissen megválasztott főpolgármesterként először jártam a Városházán, akkor tettem azt az ígéretet, hogy két elődömet, Demszky Gábort és Tarlós Istvánt Budapest díszpolgárainak fogom javasolni. Örülök, hogy tegnap benyújtott javaslatomat támogatta a Fővárosi Közgyűlés, mert egy olyan országban hiszek, ahol a politikai vitapartnerek lehetnek ellenfelek, de soha nem lehetnek ellenségek. Egy olyan országban, ahol gondolhatunk mást és máshogyan a világról és a nemzetről, de soha senki nem vitathatja el a másik jogát a hazaszeretethez”... “Nekem ezer dologban volt vitám Tarlós Istvánnal. Azért indultam el a választáson a kihívójaként, hogy ezt a vitát megvívjuk. Erős felhatalmazást kaptam a választóktól arra, hogy az övétől merőben eltérő politikát csináljak Budapesten. De ettől még én soha, egyetlen pillanatra sem vitatom el Tarlós Istvántól, hogy teljes szívéből szereti ezt a várost, hogy rengeteget tett Budapestért. Sok-sok nagyszerű dolgot is megvalósított. És biztos vagyok benne, hogy Demszky Gáborral is jó sok vitánk lenne számos kérdésben. De, hogy Budapest ügyét mindig a szívén viselte, és keményen dolgozott ezért a városért, azt sosem kérdőjelezném meg. Irányítása alatt egy szocialista nagyvárosból valódi világváros lett. Munkájukat a budapestiek is elismerték, hiszen bizalmat szavaztak nekik, sőt újra is választották őket. A magyar önkormányzatiság születésének 30. évfordulója méltó nap volt arra, hogy Budapest korábbi főpolgármestereinek díszpolgári címmel fejezzük ki tiszteletünket és nagyrabecsülésünket. Nem csak az egyiknek, nem csak a másiknak. Nem csak miattuk, magunk miatt is. Hiszen, ha velük képesek vagyunk méltányosak lenni, talán egymással is sikerülni fog” - fogalmaz a főpolgármester a Facebook oldalán. 

Elfogadja? 

Tarlós István arról, hogy elfogadja-e a díszpolgárságot egyelőre nem kívánt nyilatkozni. Munkatársunk kérdésére azonban kijelentette: “ebben egyedül én döntök”.

A miniszterelnök korábban...

Korábban, Orbán Viktor miniszterelnöknek a lehetséges jelölésről az volt a véleménye: nem is érti, hogy merül fel az, hogy kitüntetik Demszky Gábort. “A csődért jár a kitüntetés, vagy a város tönkretételéért?” - vetette fel a Kossuth Rádióban Demszky Gábor tervezett díszpolgárságáról. “Az pedig, hogy Tarlós Istvánt is meg akarják alázni azzal, hogy Demszky mellé állítják, az arcátlanság netovábbja!” - fogalmazott tavaly október végén a miniszterelnök. Orbán Viktor “ravasznak” nevezte akkor a javaslatot, hogy mindketten legyenek Budapest díszpolgárai - ezt az akkor megválasztott Karácsony Gergely főpolgármester javasolta.

Amit most meg is szavazott a Fővárosi Közgyűlés.

Ajánlom

További belföldi híreink