Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-01 15:44:00

Pedofilbotrány Óbudán: rágalmazási per indítását fontolgatja a kerület volt fideszes polgármestere

Bús Balázs az atv.hu-nak arról beszélt, hogy az ügy kezelése során mindenben úgy jártak el, ahogy a hatóság kérte. Vadai Ágnes állításai a kerület egykori polgármestere szerint kimerítik a rágalmazás kategóriáját.

Pedofilbotrány Óbudán: rágalmazási per indítását fontolgatja a kerület volt fideszes polgármestere
Bús Balázs / Fotó: MTI

Vadai Ágnes csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a gyanú szerint egy önkormányzati óvodában dolgozó óvónő korábban pedofil felvételeket készített a rábízott gyermekekről, ráadásul az esetről a III. kerület akkori fideszes önkormányzati politikusai, köztük Bús Balázs volt polgármester is tudtak. 

2019. márciusában megkereste a rendőrség az önkormányzatot, és tájékoztatták, hogy egy nemzetközi nyomozás részeként nyomoznak egy óbudai óvodában történtekkel kapcsolatban – reagált Vadai Ágnes állításaira Bús Balázs, Óbuda volt fideszes polgármestere, hozzátéve: a rendőrség arra kérte az önkormányzatot, hogy ne ők kommunikáljanak a szülőkkel, hanem ezt bízzák a rendőrségre. Az érintett dolgozót azonnali hatállyal elküldték – tette hozzá a volt polgármester.

Bús Balázs szerint az ügy kezelése során mindenben úgy jártak el, ahogy a hatóság kérte. Amit Vadai Ágnes nem tud, az az, hogy az érintett családok milyen traumát éltek át, és azzal, hogy ezt most előhozzák, feltépik ezeket a sebeket – mondta a volt polgármester, aki azt is hozzátette: ha egy ilyen történet most zajlana, a jelenlegi városvezetéstől is azt várná, hogy úgy járjanak el, ahogy ők annak idején.

Bús Balázs szerint érzékenyen próbáltak eljárni a szülők és a gyerekek érdekében. Az ügyben egyébként idén történt meg a vádemelés, most van lehetőség az önkormányzat részéről érdemben lépni az ügyben. Ezzel együtt úgy látja: óriási hiba politikai témává tenni ezt a kérdést. Bús Balázs azt reméli, hogy a Kiss László által vezetett óbudai önkormányzat nyilvánosságra hozza a Vadai Ágnes által említett vizsgálatot lezáró jelentést.

Ennek tartalmától függetlenül azonban Bús Balázs úgy látja: Vadai Ágnes állításai kimerítik a rágalmazás kategóriáját, ezért a volt polgármester jogászokkal konzultál, és rágalmazásért per indítását fontolgatja.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink