Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-01 18:24:00

Megkezdődött a kötelező lázmérés az iskolákban: fennakadás nem volt, csak korán kell kelni

Elindult a kötelező lázmérés az iskolákban és az óvodákban. Eddig nagyjából sehol nem okozott komolyabb fennakadás a plusz feladat reggelenként. A tanárok szerint viszont félelem jellemzi a magyar iskolákat a tesztelés teljes hiánya miatt.

Debrecenben mindenhova megfelelő mennyiségű lázmérő érkezett, így egy intézményben sem volt reggel fennakadás.

"Beszerzésre került 450 lázmérő Debrecen város költségvetéséből, amiből gyakorlatilag meg tudjuk ezt valósítani, hogy minden egyes debreceni óvodában és bölcsődében mérjünk. Utóbbira a jogszabály még nem vonatkozik, de mi azt gondoljuk, hogy minden intézmény működőképességét szeretnénk biztosítani" - mondta Széles Diána, debreceni alpolgármester. 

Az óvodákban bekísérheti a szülő a gyereket a csoportszobába, és minden reggel külön mérik a pedagógusok testhőmérsékletét is.

Elindult a kötelező lázmérés az iskolákban és az óvodákban

 

„Érintésmentes lázmérőnk van ugye: nyolc a csoportoknál, egy pedig a dolgozók lázmérésére szolgál. Kézfertőtlenítőszerünk folyamatosan van. Három darab bejáratunk van és minden bejáratnál van egy szenzoros kézfertőtlenítő” - nyilatkozta az ATV Híradónak Szaniszlóné Zöld Klára Ágnes intézményvezető.

Győrben szintén megkezdték a napi rutinnak számító lázmérést.

„Nem volt semmiféle ellenkezés, nem volt semmiféle fintorvágás" - összegezte Horváth Péter, a győri Révai Gimnázium igazgatója.

Egerben sem okozott problémát a lázmérés, csupán az, hogy fél órával kevesebbet aludhattak a diákok, hisz a kötelező hőmérsékletmérés miatt előbb kell érkezni reggel az iskolába.

„Korán kell kelni, de hálistennek sikerült gördülékenyen alkalmazkodnia a kisfiunknak az adott helyzethez, úgyhogy megszokta, hogy hamarabb kell kelni, hamarabb kell ide érni, fel kell venni a maszkot és ez már a mindennapok része” - magyarázta Pappné Fang Lilla.

Vannak olyan iskolák, ahova a későbbiekben hőkamerákat szerelnek majd fel, ezzel tudják majd a reggeli tumultust az ajtóknál csökkenteni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink