Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-01 20:06:00

Még párton belül sincs napirenden, hogy miniszterelnök-jelölt lesz-e Dobrev Klára

A DK politikusa szerint azt viszont nehéz megmondani előre a politikában, hogy mi fog történni.

Az Európai Bizottság jelentése aggasztónak nevezte a hazai igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatos átalakításokat, kitérve arra, hogy a korrupciós ügyekben a magas beosztású hivatalnokok felelősségre vonása egyelőre elmaradt. A jelentésről bővebben itt írtunk. 

Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy az Európai Parlament túlnyomó része úgy gondolja, hogy ez egy korrekt jelentés. A DK EP-képviselője hozzátette: a konzervatívok, a liberálisok, a zöldek és a szociáldemokraták is azonosan látják a helyzetet.

Dobrev úgy gondolja: meg kellene értenie minden magyar választópolgárnak, hogy az, amit Brüsszel a magyar kormányon követel, az a magyarok érdeke.

„Óriási utat tettek meg az ellenzéki pártok”

A Závecz Research felmérése szerint a Fidesz és az ellenzéki együttműködésben résztvevő hat párt összesített támogatottsága nagyon szoros: a teljes választókorú népesség körében 34-32-re, a biztos pártválasztók között 50-47-re vezet a kormánypárt.

Az EP-képviselő szerint a választók többsége egy nyugodt, európai, demokratikus országban szeretne élni. Dobrev arról is szólt, hogy az ellenzéki pártok „óriási” utat tettek meg, ami nem volt könnyű. Úgy véli, minden ellenzéki párt ugyanazt akarja: le akarják váltani Orbán Viktort, ehhez pedig kell az egy jelölt a 106 egyéni választókerületben, a közös lista, valamint a közös miniszterelnök-jelölt.

Arra a kérdésre, hogy támadásnak veszi-e, hogy Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András is úgy nyilatkozott korábban, hogy Dobrev Klára vezetésével nem lehet leváltani az Orbán-kormányt, azt válaszolta: nem éli meg támadásnak. „Nehéz megmondani a politikában előre, hogy mi fog történni” – mondta.

Nincs még napirenden a DK-n belül sem, hogy lesz-e miniszterelnök-jelölt Dobrev Klárából. „Haladjunk szépen sorban, hihetetlen jó úton járunk” – fogalmazott.

Kemény kritikát fogalmazott meg a magyar jogállamiságról az Európai Bizottság

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink