Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-01 16:33:00

Kuncze az intenzíven történt személyes sztorival hívta fel a figyelmet az egészségügyre

Az SZDSZ egykori elnöke úgy fogalmazott, hogy a beteg ágyának lábánál véget ér minden egészségüggyel kapcsolatos vita, és ezzel az orvosi hivatástudattal nem szép dolog visszaélni.

Kuncze Gábor elkapta a koronavírust, és kórházban, az intenzív osztályon ápolták. Már jobban van, és a Facebook-oldalán osztott meg egy kórházi élményt, amivel az egészségügy jelenlegi helyzetére reflektált.

Egy eszméletlen beteget hoztak a kórtermébe, akiről azt sem tudták, kicsoda, de az orvosok minden erejükön azon voltak, hogy megmentsék a férfit. 

"Világosan látszott, hogy minden, az egészségüggyel kapcsolatos vita véget ér a beteg ágyának lábánál. Attól kezdve ugyanis csak a beteg van, akit meg kell menteni. Meg a szakmai tudás. Meg a hivatástudat. Meg a lelkiismeret. Meg Hippokratész.

Tessék mondani: nem tisztességtelen dolog ezzel visszaélni? Nem megbecsülni őket, hiszen, ha kell, úgy is elvégzik a dolgukat?! Nem kellene inkább hosszú távon is a megbecsülést demonstráló megoldásokat kitalálni? Nem kellene esetleg úgy viselkedni, hogy mindenki számára világos legyen, hogy nekünk fontos az egészségügy, fontos minden szereplője a betegtől az őt meggyógyító személyzetig?

De igen, kellene. Akkor pedig legyen így!!" - írta Kuncze. 

A történetet azzal zárta, hogy a hajléktalan beteg már jobban van. 

Bajba kerülhet az ellátás: az összes szakápolót átirányították a 18. kerületből a koronavírus miatt

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink