Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-01 21:04:00

Egy szabálytalan rendőrautó okozott kis híján balesetet

Több, az interneten megjelenő, úgynevezett pofátalanítás-videót osztott meg a rendőrség, ahol a szabálytalankodó autókat kapcsolják le a járőrök a rejtett megkülönböztető-jelzésekkel és képrögzítővel ellátott jelöletlen rendőrautókkal. Másnap viszont az autósok rögzítettek egy szabálytalan rendőrautót, aki áthajt a piros lámpán.

A szerdai ATV híradóban mutattuk be a civil rendőrök által lefülelt szabálytalan autósokat. Nem telt el egy nap sem, és a Budapesti autósok közösségi oldalán megjelent egy videó, amelyből kiderült, az egyenruhások sem szabálykövetőek minden esetben.

A felvételen egy rendőrautó megy át a piroson, és majdnem ütközik egy másik autóval. A szakember szerint óriási hibát vétettek a járőrök, mivel ha sürgős dolguk akadt, akkor bizony használniuk kellett volna a fény- és hangjelzéseket.

A szakoktató is azt állítja: ez nem volt egy példamutató manőver.

Szabálytalan rendőrautó okozott kis híján balesetet

 

"Minket úgy nevelték, hogy a példamutatással kellene járnunk. Akkor nem követelhetem meg a tanulótól vagy bárkitől hogy a szabályokat betartva közlekedjen, hogy ha én sem tartom be” - mondta Horváth László gépjármű szakoktató az ATV Híradójában. 

Kerestük a rendőrséget is az ügyben, ők azonban nem kívántak nyilatkozni, viszont a Budapesti autósok oldalára a következőt posztolták:

"A közlekedési szabályokat mindenkinek be kell tartani, az ügyben vizsgálatot indítunk."

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink