Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-01 13:48:00

A DK szerint Óbuda korábbi vezetése eltitkolt egy pedofilügyet

A DK alelnöke csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a gyanú szerint egy önkormányzati óvodában dolgozó óvónő korábban pedofil felvételeket készített a rábízott gyermekekről, ráadásul az esetről a III. kerület akkori fideszes önkormányzati politikusai, köztük Bús Balázs volt polgármester is tudtak.

Vadai Ágnes közölte, Óbuda volt, kormánypárti vezetése "mindent megtett annak érdekében, hogy eltitkolja ezt a pedofilügyet", amiről sem a képviselőtestületet, sem a kerület lakosságát nem tájékoztatták. A frakcióvezető-helyettes megjegyezte, hogy az akkori fideszes alpolgármester előterjesztése nyomán az érintett óvodában csökkentették is az óvodapszichológusok számát.

Az eset úgy derült ki, hogy a jelenlegi, ellenzéki önkormányzat alapos vizsgálatot rendelt el, feltárta az ügyet és megtette a szükséges intézkedéseket a gyermekek védelmében - mondta a politikus. A Fidesz eltitkolta a Kaleta-ügyet, eltitkolta a XVII. kerületi volt fideszes alpolgármester ügyét is, ahogy ezt az esetet is megpróbálta eltitkolni - fogalmazott a képviselő.

A DK nem csak azt tartja visszataszítónak és bűncselekménynek, ha valaki szexuális visszaélést követ el, de azt is, ha ezt valakik megpróbálják eltitkolni - jelentette ki. Hozzátette: a párt Polt Péter legfőbb ügyészhez fordul, akitől azt kérdezik, hogy folyik-e vizsgálat az eset miatt a III. kerület volt kormánypárti vezetői ellen, illetve ha nem, akkor indul-e nyomozás.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink