Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-30 19:18:00

Zaj és por: hevesen tiltakoznak a lakók a Testnevelési Egyetem új épületei ellen

Óriási zajra és porra panaszkodnak a lakók a Testnevelési Egyetem szeptember óta épülő, új kampuszának szomszédságában. A kényelmetlenségek miatt több hivatalos fórumon is panaszt tettek, de választ állítólag nem kaptak.

Falaky Zsolt erkélye az építési telekre néz. Azt mondja, csak ebben az utcában, másik 350 lakásban ugyanúgy hallani a munkagépek zaját, mint náluk.

"A földhordó kamionokat itt mossák a kijáratnál, itt folyik le a trutyi az egész utcán. Az autók gyakorlatilag porban állnak, károsodnak - mondta az ATV Híradójában a petíció kezdeményezője.

A lakók egy része aláírásgyűjtésbe kezdett, és megkereste a kerület polgármesterét, az egyetem rektorát, a beruházási programirodát és a miniszerelnökséget vezető minisztert is. Ottjárttunkor a petíciót a környékbeliek egyharmada támogatta.

Zajra és koszra panaszkodnak a lakók a Testnevelési Egyetem épülő kampusza mellett

 

Az ATV Híradó elérte az önkormányzatot, akik írásban válaszoltak. Levelükben közölték: a felújítás kiemelt állami beruházás, ezért a kerület vezetése keveset tehet. Azt azonban megígérték, hogyha zajszennyezésről értesülnek vagy a megengedettnél korábban kezdődnek a munkák reggelente, akkor bírságolni fognak. Az egyetem vezetését pedig arra kérték, hívjon össze lakossági fórumot. Igaz, ezt sokan megkésettnek tartják a helyiek közül.

"Annyit tudunk, hogy 15 méter magasságban lesz majd az épület, aztán majd jön a következő. Hogyan tudunk parkolni majd a rendezvények miatt, hogyan tudunk normális életet élni?" - panaszolta egy környékbeli. 

Az egyetem rektori hivatalát az ATV Híradója telefonon érte el. A titkárság tájékoztatása szerint hozzájuk egyelőre nem érkezett hivatalos megkeresés az építkezéssel kapcsolatban. Ugyanakkor elmondták, hogy tudnak a lakosság panaszairól, amire a kerület vezetésével és a kivitelezővel közösen szeretnének választ adni.

Az építkezést környezetvédők is ellenzik, és az önkormányzattal egyetértésben, a Csörsz utcai fák kivágása ellen tiltakoznak.

A vitás építkezéssel kapcsolatban megkerestük a miniszterelnökséget is, de adásunkig nem kaptunk választ.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink