Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-30 18:46:00

Ujhelyi: Orbán Viktor és kormánya megbukott az európaiság vizsgáján

Az Európai Bizottság szerdán bemutatott jogállamisági jelentése ugyanis megállapította, hogy Magyarországon rendszerszintű jogállamisági hibák vannak, amelyek összeegyeztethetetlenek az európai közösség értékeivel és törvényeivel - jelentette ki Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán.

A képviselő MTI-hez eljuttatott közleményében hiteltelennek nevezte a Fidesznek a jelentéssel összefügésben "brüsszeli kettős mércéről" tett kijelentéseit. Szerinte az Európai Bizottság minden tagállamot megvizsgált és mindegyikkel szemben megtette kritikai megállapításait.

"Teljesen nyilvánvaló, hogy a Vera Jourova bizottsági alelnökkel szembeni pitiáner támadás csak azt a célt szolgálta, hogy megpróbálja hitelteleníteni az európai vizsgálatok eredményeit" - fogalmazott.

Véleménye szerint azzal, hogy a Fidesz nem tartja tiszteletben az európai közösség törvényeit és értékeit, súlyosan veszélyezteti a Magyarországnak járó uniós támogatásokat. A szocialista politikus hozzátette, a Fidesz jobban tenné, ha a "gyerekes hiszti" helyett rendezné a rendszerszintű jogállamisági problémákat: biztosítaná a sajtó szabadságát, gyökeresen kiirtaná a korrupciót és csatlakozna az Európai Ügyészséghez.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink