Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-30 09:15:00

Szlávik János: jövő év elejére lehet biztonságos védőoltás a koronavírus ellen

Stabilizálódni látszik a fertőzöttek száma Magyarországon – többek között erről beszélt Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV Start című műsorában.

Koronavírus: egyre több a fertőzött Magyarországon

 

Arra a kérdésre, hogy a tesztek számának visszaesése mellett stabilizálódott a nyilvántartott fertőzöttek száma, Szlávik János úgy reagált: vannak olyan országok, ahol egymillió emberre 985000 szűrés jut, mégis majdnem 100 ezer betegük van. Ennek ellenére – tette hozzá a főorvos – helyes, hogy jóval többet szűrünk mint tavasszal.

Szlávik János hangsúlyozta: az elmúlt hetekben nemcsak az esetek, hanem a kórházban fekvő betegek, sőt az intenzíven fekvők száma is megnőtt. A főorvos nagyon fontosnak tartja a maszkhasználatot és a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartását, amely – tette hozzá nem csupán a koronavírus, hanem az influenzajárvány elleni védekezést is elősegíti.

A főorvos szerint jövő év elejére lehet készen az új koronavírus elleni biztonságos védőoltás. Addig is azt ajánlja, hogy aki teheti és akinél nincs az oltásnak kontraindikációja, az oltassa be magát influenza ellen.

Csak az egészséges emberek kaphatnak influenza elleni oltást

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink