Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-30 15:46:00

Donáth Anna szerint azt üzeni a rendszer, hogyha fideszes vagy, bármit megtehetsz

Az Európai Bizottság jogállamisági jelentése után az ellenzék is reagált a brüsszeli véleményre. A Momentum EP-képviselője szerint már az EU-nak is elfogadhatatlan, hol tart a jogállamiság az Orbán-kormány alatt.

"Ügyészség, média, civilek, igazságszolgáltatás: ezt a négy szót kell végre meghallania a Fidesznek, amikor azt kérdi, mi a baj a jogállammal Magyarországon. Az Európai Bizottság első jogállamisági jelentését évente fogják követni az újabb vizsgálatok. Az első részletes beszámoló alapján egyértelmű, hogy az Orbán-kormány jogállamot roncsoló tevékenysége már az uniós intézmények számára is elfogadhatatlan szintet ért el" - írta Donáth Anna Facebookon. 

A momentumos politikus szerint az igazságszolgáltatás jelenlegi rendszere azt üzeni az állampolgároknak, hogyha fideszes vagy, bármit megtehetsz. 

Donáth a média függetlenségére szintén kitért, hogy az Unió szerint veszélyben a sajtószabadság. "Külön nevesítik a KESMA létrejöttét, melyben 470 propagandamédium olvadt össze anélkül, hogy a versenyhatóság megvizsgálta volna. A cél egyértelmű: hazug propagandából egy igazságtalan és embertelen, mindenki mást megfélemlítő rendszert építeni, ami a Fidesz hatalmi céljait szogálja" - magyarázta a posztjában. 

Az Európai Bizottság szerint sem jogállam Orbán igazságtalan és embertelen rendszere Ügyészség, média, civilek,...

Közzétette: Donáth Anna – 2020. szeptember 30., szerda

Donáth Anna úgy véli, a jelentésben nincs semmi meglepő: "Mindenki tudja, hogy mi zajlott Magyarországon az elmúlt tíz évben. Mégis fontos rögzíteni: az Orbán-kormány lelepleződött és elbukott, már európai szövetségeseit sem tudja megvezetni."

Korábban Orbán Viktor lemondásra szólította fel az Európai Bizottság alelnökét, amiért "beteg demokráciaként" hivatkozott az országra. 

Orbán lemondásra szólította fel az Európai Bizottság alelnökét

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink