Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-29 13:42:00

Forgalomkorlátozások jönnek az M3-as metró felújítása miatt

Forgalomkorlátozások lesznek november 6-ig az M3-as metróvonal felújítása miatt a belvárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Az írták, hogy útszűkületekre, részleges sávlezárásokra, forgalomterelésekre és sebességkorlátozásokra kell számítani a Váci úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Károly körúton, a Múzeum körúton és az Üllői úton.

A korlátozásokra azért van szükség, mert az M3-as metró középső - a Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti - szakaszának felújítása miatt a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúrát alakítják ki.

Az építkezés alatt, október 1. és október 15. között a Bajcsy Zsilinszky úton "kifelé irányban" - az Anker köz és Paulay Ede utcák között megszűnik a parkolás a jelenlegi buszmegálló és taxi droszt által határolt részen. A munkaterület miatt megszűnik a buszsáv, míg a kerékpársáv mellette halad majd. A munkaterület után a buszsávból továbbra is lehet egyenesen haladni a Nyugati tér felé, illetve jobbra kanyarodni az Andrássy út felé - írták.

18 milliárdos többletköltséggel vállalná a kivitelező a 3-as metró további felújítását

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink