Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-28 07:21:00

Sorozatbetörőt fogtak Újbudán, tettestársa hónapokig bújkált

Az újbudai járőröket még 2018. augusztus 19-én kora délután riasztotta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának irányítója, mert a Galambóc utcából egy nő bejelentést tett, hogy a szomszédjához betörtek.

A bejelentő elmondta az irányítónak, hogy egy férfit látott a szomszédos társasház egyik erkélyére bemászni, majd onnan a lakásba jutni. A betörő pár percet töltött a lakásban, majd elmenekült - írja a Police.hu.

A járőrök több egységgel átkutatták a környező utcákat, és találtak egy táskát, melyről egy szemtanú elmondta, hogy azt egy férfi dobta el, amikor az egyik ház kertjéből futott ki. A környéket átvizsgáló rendőrök negyed órával később a Hengermalom közben megtalálták azt a férfit, akire illett a bejelentő személyleírása; a 33 éves R. Róbertet elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A hátrahagyott táskában a rendőrök pénzt és egy töltőt találtak, melyekről kiderült, hogy a Galambóc utcai lakásból lopták el.

A nyomozati cselekmények eredményeként az újbudai nyomozók megállapították, hogy R. Róbert a betörést testvérével, R. Józseffel közösen követte el; a gyanú szerint R. Róbert figyelt az utcán, amíg bátyja átkutatta a lakást. A széleskörű nyomozati munka során R. Józsefet több, korábbi betörés elkövetésével is összefüggésbe hozták, és ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. A 38 éves férfi hónapokig próbált bujkálni, végül december 10-én Veresegyházán találták meg és fogták el a rendőrök.

A nyomozás adatai szerint R. József 2018 január és augusztus között hét újbudai és egy I. kerületi lakásba tört be; a férfi gyanúsítotti kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, és a nyomozóknak megmutatta azokat a lakásokat is, ahová korábban betört.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága az eljárás során R. Róbertet 1 rendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt, R. Józsefet 2 rendbeli lopás vétség kísérlet, 1 rendbeli lopás vétség és 9 rendbeli lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozás vizsgálati szakaszában a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink