Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-28 09:08:00

Molnár Zsolt: az ellenzéki összefogás a lényeg, és nem a pártpolitika

Az MSZP országgyűlési képviselője az ATV Start című műsorában kommentálta Bajnai Gordon és a Momentum lehetséges kapcsolatát, és értékelte a Fidesz mohácsi győzelmét is.

Fekete-Győr András egy interjúban említette meg, hogy szokott a volt miniszterelnökkel, Bajnai Gordonnal egyeztetni. Erre később Bajnai is reagált, miszerint ez igaz, beszéltek néhányszor, de az viszont már nem, hogy visszatérne a pártpolitikához. Molnár Zsolt a témáról annyit mondott, hogy nem a nyilvánosság előtt kell ezeket a “csatákat” megvívni, hogy ki kit segít a háttérben.

Leszögezte, hogy az ellenzéki összefogás a lényeg, és nem a pártpolitika.

A szocialista politikus szerint neveket bedobni olyan, mint a fociszezon előtt, az átigazolási időszakban belengetni a nagy játékosat, akik aztán nem mindig jönnek be.

Továbbá szó esett a mohácsi időköziről is, ahol az októberi önkormányzati választás előtt nem sokkal hunyt el Szekó József, és Csorbai Ferenc ellenfél nélkül nyert, a legtöbb voks azonban érvénytelen volt. Most a fideszes jelölt, Pávkovics Gábor vitte el a szavazatok 56,44 százalékát. Molnár Zsolt megköszönte az ellenzékiek támogatását, és azt értékelte, hogy a jelöltjük több mint negyven százalékot kapott, és két egyéni választókerületet szereztek. Ettől függetlenül el kell ismerni a Fidesz győzelmét, de Molnár az előbbi eredményeket kifejezetten biztatónak találja, hiszen ahogy fogalmazott, Mohács a Fidesz Angyalföldje.

Az elmúlt 22 évben a Fidesz volt a településen hatalmon, most viszont Csorbait többen támogatták, mint októberben, ezt kell értékelni a politikus szerint. A jelöltjük korábban 1876, most pedig 3369 voksot szerzett.

Tóth Csabáról szintén elmondta a műsorban a véleményét, korábban Fekete-Győr kijelentette, hogy ha csak egy lista lenne, akkor a Momentum feltétele az volna, hogy ne legyenek rajta olyanok, akiket valaha csaláson értek, illetve megkárosították az adófizetőket. Példaként hozta fel Tóth Csabát. Molnár Zsolt hangsúlyozta, hogy személyi kérdéseket nem a nyilvánosság előtt kéne megvitatni, és hozzátette, hogy Tóth “kétszter tönkreverte a Fideszt, kérdezem udvariasan, hogy ezt hány momentumos politikus tudja elmondani magáról?”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink