Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-27 20:14:00

Koronavírus: a kórházból jelentkezett be élő adásban az EDDA billentyűse

A két héttel ezelőtti állapotomhoz képest jobban vagyok, tegnap elhagytak egy intravénás antibiotikumot a kezelésemből. Erről Gömöri Zsolt, az Edda billentyűse beszélt az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában.

Koronavírus: a kórházból jelentkezett be élő adásban az EDDA billentyűse
Gömöri Zsolt / Fotó: MTI

Arra a kérdésre, hogy milyen tünetei voltak a betegsége során, Gömöri azt mondta a műsorban: az egész testében volt egy fájdalom, amit állandó 38-38,5-fokos láz kísért. Ezek a tünetek 3 héttel ezelőtt hétfőn jelentkeztek, előtte pénteken fejfájás és izomfájdalom, illetve végtagfájdalom jelentkezett.

Néhány nappal azután, hogy belázasodott, Gömöri úgy érezte, hogy kórházba kell mennie, végül a Korányi Kórházban kötött ki. Jól tette, ugyanis a COVID-fertőzés következtében kétoldali tüdőgyulladás alakult ki. Ezekben a napokban még a víztől is rosszul lett, aztán amikor sikerült levinni a lázát, jobban lett. A betegsége során nem voltak légzési nehézségei, de orvosai szerint az intenzívtől egy nap választotta el. A COVID nem játék, aki súlyos tüneteket észlel magán, azonnal menjen kórházba és kerülje az időseket – figyelmeztette a Heti Napló nézőit Gömöri Zsolt.

Az ellátásával kapcsolatban a zenész megjegyezte: hermetikusan lezárt épületben van, és úgy tapasztalta, amit a betegekért az egészségügyben dolgozók megtesznek, azért örök hála jár. A maga részéről semmit nem tapasztal abból, hogy orvos- vagy nővérhiány lenne – tette hozzá. Gömöri Zsolt ehhez még elmondta egyrészt, hogy az imádság erejében hisz, másrészt azt is, hogy elképesztő szeretetet kapott a social médián keresztül.

Gömöri Zsolt azt is elárulta Sváby András kérdésére, hogy a felesége is pozitív lett, de az egész családja tünetmentes maradt. Befejezésül újra hangsúlyozta: arra kér mindenkit, hogy minden tünetet vegyenek komolyan és figyeljenek az idősekre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink