Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-28 04:20:00

Hűvös időre és kevés napsütésre kell készülni a héten

Hétfő napközben megérkezik a ciklon hidegfrontja, főként délutántól záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A felhőzet napközben nem lesz zárt, időről időre kisüthet a nap - tájékoztat az Időkép. Többfelé élénk, erős lesz a változó irányú szél. Enyhébb lesz a hajnal, majd napközben 15-25 fok valószínű, hűvösebb időre nyugaton és az Északi-középhegységben számíthatunk.

Hűvös időre és kevés napsütésre kell készülni a héten
A kép illusztráció!

Kedden sok lesz a felhő fölöttünk, de délután nyugaton, északnyugaton már hosszabb napos időszakok is lehetnek. Itt csak néhol, máshol szórványosan alakulhat ki eső, zápor, keleten egy-egy zivatar is. A nyugati-északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon néhol erős lesz. A csúcshőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Szerdán keleten, északkeleten esőre, záporokra, máshol változóan felhős-napos időre számíthatunk. A többfelé szeles időben napközben 16-22 fokot mérhetünk.

Csütörtökön is keleten, északkeleten eshet, máshol viszont ismét hosszabb időszakokra kisüthet a nap. Az északnyugati szél többfelé élénk lehet. A csúcshőmérséklet a szerdaihoz hasonlóan alakul. Pénteken melegfront érkezhet élénk, erős déli-délnyugati széllel, némi csapadékkal. Felmelegedés kezdődik.

atv.hu/idokep.hu

Ajánlom

További belföldi híreink