Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-27 13:00:00

„A hír igaz, de nem úgy” – Bajnai volt külügyminisztere is reagált Fekete-Győr szavaira

Oszkó Péter és Bajnai Gordon nyilvánosan reagált azokra a hírekre, amelyek szerint szerepük lenne a Momentum programalkotásában vagy kampányának előkészítésében. Az atv.hu felhívta a Momentummal szintén hírbe hozott V21 csoport társalapítóját, Balázs Péter volt külügyminisztert, aki kérdésünkre elmondta: a V21 nem egyik vagy másik párt programjának kidolgozásában segédkezik, hanem a közös ellenzéki program gerincének összeállításán dolgozik.

 „A hír igaz, de nem úgy” – Bajnai volt külügyminisztere is reagált Fekete-Győr szavaira

Oszkó Péter meglepődött, hogy elterjedt róla, részt vesz a Momentum programalkotásában, Bajnai Gordon „kényelmetlen helyzetben találta magát” a Fekete-Győr András szavai nyomán elterjedt hírek miatt, amelyek szerint a politikába való visszatérésre készülne. Oszkó Péter Facebook-posztjáról itt, Bajnai Gordonéról itt számoltunk be.

Szintén elterjedt, hogy a V21 csoport vezetői dolgoznának a Momentum programalkotásában, ezért az atv.hu felhívta Balázs Pétert, a V21 társalapítóját, a Bajnai-kormány egykori külügyminiszterét. Azt kérdeztük Balázs Pétertől: akár ő, akár a V21 más vezetői részt vesznek-e akár formálisan, akár informálisan a Momentum progamalkotásában vagy a párt kampányának előkészítésében.

Balázs Péter szerint „a hír igaz, de nem úgy”. A V21, amely 2017-ben az ellenzéki összefogás elősegítése érdekében jött érdeke, minden ellenzéki pártnak készséggel segít, amelyek készek az összefogásra. A csoport örül, hogy a pártok – szemben 2018-cal, amikor az önös pártérdekek lehetetlenné tették az összefogást – abban már megállapodtak, hogy körzetenként egy ellenzéki jelölt lesz 2022-ben.

Balázs Péter hozzátette: a programalkotás fontos, és a V21 ezt valóban segíteni igyekszik – ám nem egyik vagy másik párt programjának kidolgozásában segédkeznek, hanem a közös ellenzéki program gerincének összeállításán dolgoznak. A csoport 21 pontban foglalta össze ezzel kapcsolatos javaslatait.

A csoport tagjai egyénileg szívesen segítenek bármelyik ellenzéki pártnak és örülnek, ha az egyes pártok programjai összecsiszolódnak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink