Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-26 12:19:00

Túlterheléses kibertámadás érte Magyarországot

Csütörtökön kora délután példátlan léptékű és intenzitású túlterheléses (DDOS) kibertámadást észlelt és hárított el a Magyar Telekom – közölte a vállalat kommunikációs igazgatósága.

A hvg.hu által idézett közlemény szerint a  több hullámban érkező támadássorozat több külföldi szerveren keresztül érte el Magyarországot, elsősorban Oroszország, Kína és Vietnám irányából.

Ez a mostani eset minden idők egyik legnagyobb hazai támadássorozatának számít mind mérete, mind komplexitása alapján. Hiszen maga a támadás nagysága a tízszerese volt az átlagos, hasonló módszerekkel elkövetett hackertámadások mértékének. A hackerek célpontjai elsősorban pénzügyi intézmények voltak, de a támadásban érintett volt a Magyar Telekom hálózata, Budapest bizonyos területén egy rövid időre akadozott a szolgáltatás.

A Magyar Telekom szakértői délután 5 órára sikeresen elhárították a behatolási kísérleteket és minden érintett intézmény szolgáltatásai ezt követően zavartalanul működtek tovább, valamint helyreállt a Telekom szolgáltatása is az érintett területen – írja a portál.

Ez az eset volumenében és összetettségében kiugró méretű támadásnak számít, melynek elhárítása időbe telt, így hatása kis mértékben érzékelhető volt az ügyfelek számára is. Ugyanakkor a Magyar Telekom rendszereit, szolgáltatásait napi szinten számos olyan támadás éri, melyeket a szolgáltató sikeresen hárít el anélkül, hogy ebből ügyfelei bármit is észlelnének.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink