Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-26 13:41:00

Száz köbméternyi építési hulladékot raktak le egy természetvédelmi terület mellé Pécsett

A környéken lakók azt mondták Híradónknak, hogy fényes nappal vitték oda a hulladékot. Azt egyelőre nem tudni, hogy honnan érkezett a törmelék, de azt igen, hogy a helyi természetvédők feljelentést tettek.

fotó: facebook/ keresztes lászló lórántFotó: Facebook/ Keresztes László Lóránt

A közelben lakóktól kapott az ATV Híradója olyan képeket, amin egy magánterület látható, ahol annyi törmeléket halmoztak fel, hogy már zavarja a szomszédokat. Tégla, betongerenda, és más építési hulladék került a területre a napokban.

Vozár Pál, elnök, Pécsbányai Kulturális Egyesület:

„Természetvédelmi terület határa. Évek óta azért küzdünk, hogy rekultiváljuk, rehabilitáljuk ezt a területet, és Pécs városának egy üdülő, kiránduló övezetévé alakítsuk. Most ezzel a sitt halommal csak belerondítottak a munkánkba” – mondta Híradónknak Vozár Pál a Pécsbányai Kulturális Egyesület elnöke.

A zöldpárt Pécsen élő frakcióvezetője is megdöbbent a látvány miatt.

„Építési törmeléket rakott le mindenféle engedély nélkül, ez teljesen nyilvános, hogy mindenféle törvényt megsértettek” – vélekedett Keresztes László Lóránt. Az ügyben feljelentést fog tenni.

„De az önmagában felháborító, hogy ezt meg merik csinálni, egy építési vállalkozó, hogy a teherautón még a cég emblémája is rajta van. Tehát gyakorlatilag ezt ma Magyarországon fényes nappal meg lehet csinálni” – fogalmazott.

fotó: facebook/ keresztes lászló lórántFotó: Facebook/ Keresztes László Lóránt

Keresztes László Lóránt azt mondja: a magyar törvényeknek ilyen esetekben nincs visszatartó ereje, de szerinte az is probléma, hogy a hazai kapacitások nem elegendőek az ilyen jellegű hullaékok szabályos kezelésére, megsemmisítésére.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink