Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-26 12:53:00

Megölte nagymamáját, majd a holttestét elásta a pincében

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon 2020. január 9-én kora délután bűnügyi őrizetbe vettek egy 25 éves bajai lakost, aki a gyanú szerint előző nap bántalmazta nagymamáját, aki ennek következtében meghalt. A férfi az asszony holttestét elásta a pincében, bízva abban, hogy nem derül fény a tettére - olvasható a police.hu-n.

Az asszony eltűnését azonban a lánya bejelentette a rendőrségen. A nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, mely során bűncselekményre utaló adatok merültek fel, majd meg is találták az elásott testet a pincében. A gyanú az unokára terelődött, akit halált okozó testi sértés miatt vették őrizetbe.

A megyei főkapitányság munkatársai a feltárt bizonyítékok alapján később módosították a bűncselekmény minősítését: álláspontjuk szerint a fiatal a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítható. A feltételezett tettes lakóhelyén a rendőrök kábítószernek minősülő anyagot találtak, így kábítószer birtoklás vétsége miatt is kihallgatták - írja a rendőrségi portál.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink