Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-26 17:07:00

Index: Így beszél a Fidesz-KDNP jelöltjének testvére a választókkal

Egy 2018-as felvétel alapján állították ifj. Koncz Ferencről, hogy közönségesen beszélt volna egy választópolgárral. Reagált az érintett ügyvédje.

Az Inkorrekt nevű Facebook oldal egy videofelvételt közölt, amelyen Koncz Zsófia testvére, ifj. Koncz Ferenc szerepel. A fiatalember egy irodában látható, aki vélhetően call centerezés közben igyekszik telefonon szavazásra buzdítani a választópolgárokat. Az egyelőre nem világos, hogy valós telefonbeszélgetést láthatunk a videón, vagy "gyakorlatozásban" közben hangoznak el az erős mondatok tőle. 

"Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön a Fidesz-KDNP jelöltjét támogatná-e egy jelenlegi választás esetében? Biztos, hogy nem?" – teszi fel a kérdést a kormánypárti képviselőjelölt öccse a telefonban, majd így folytatja: "És a büdös k#@va anyádat támogatnád, kisfiam?"

Ifj. Koncz Ferenc ügyvédje cikkünk megjelenése után nyilatkozatot juttatott el az ATV-hez, amelyben leszögezte:

„A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületi szervezetének (Tiszaújváros és Szerencs környéke) döntése értelmében Koncz Zsófia lett a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje a 2020. október 11. napján megtartandó időközi választáson.

Az időközi választás kampányában Koncz Zsófia országgyűlési képviselőjelölt testvéréről, ifj. Koncz Ferencről a Facebook közösségi médiában egy videófelvétel jelent meg, amely ifj. Koncz Ferencet mutatja be olyan hamis színben, mintha a jelenlegi választási kampánnyal összefüggésben egy ismeretlen választópolgárral folytatna telefonbeszélgetést, amely választópolgárnak a Fidesz esetleges támogatásának elutasítására vonatkozó kijelentésére ifj. Koncz Ferenc durva, sértő, közönséges szavakkal válaszolt.

A fentiekkel szemben a tényszerű igazság az, hogy az adott videófelvételen 2018. évben ifj. Koncz Ferenc egy barátjával folytat magánbeszélgetést, ahol egyfajta bolondozás, szerepjáték látható, amely beszélgetés egy része kétségtelenül közönséges tartalmú, de egyrészt egy fiatalember magánbeszélgetésének felvételéről készült, a videónak, illetve az ott elhangzottaknak semmi köze a jelenlegi kampányhoz, vagy bármilyen kampánytevékenységhez, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyi 6. számú választókerületi szervezetének egyetlen tagjához, vagy azok tevékenységéhez."

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében egyébként azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert július 10-én egy motorbalesetben elhunyt a térség kormánypárti képviselője, Koncz Ferenc.  A kormányoldal az elhunyt képviselő lányát, Koncz Zsófiát indítja  az októberi választáson.

atv.hu/index.hu

Ajánlom

További belföldi híreink