Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-26 19:49:00

Diákot vert az egyik pécsi iskola gondnoka - videó

Diákot vert az egyik pécsi iskola gondnoka. Egy iskola melletti cigizés miatt alakult ki vita a fiatal és egy tanár között, ekkor lépett közbe a gondnok. A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást az ügyben.

A közelben tartózkodók közül többen is videóra vették ahogy a tanár és a köré csoportosuló diákok vitatkoznak. Az egyik fiú közvetlen a suli mellett dohányzott emiatt alakult ki vita, amit az iskolából kisiető férfi szakított félbe.

A takarító jól láthatóan a földre lökte a fiút, majd hiába próbálták többen megakadályozni, ütötte ahol érte. A megtámadott fiú apja telefonon nyilatkozott híradónknak. Ő azt mondta, hogy a fia csak a védelmére kelt a barátjának, ezért kapott egy nagy verést.

"Hátulról üvöltve rátámadt a fiamra, aki úgy gondolom, hogy az igazság harcosa volt és próbált ott kiállni a társa mellett, hogy ne rángassák, ne bántalmazzák. Ugyanakkor nem volt agresszív, nem bántalmazott senkit és nem tett semmi rosszat. Nem mondom, hogy egy áldott jó gyerek, de most azt kell mondanom, hogy most teljesen vétlen volt és teljesen a jó oldalon állt." - nyilatkozta Horváth László.

Az iskolában tanít a PDSZ országos választmányának tagja. Ő azt mondta, hogy az iskola környékén gyakoriak a kétes események.

"Van némi rálátásom arra, hogy milyen problémákkal néz szembe az, aki ott ügyletes pedagógus, de egyébként most hogyha az iskolaőrnél maradunk, mert most az a megoldás merül fel mindenki szemében, hogy akkor az intézmény rendeljen iskolaőrt, azzal kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy meg kell nézni a rendőrségi törvényt, hogy az iskolaőrnek milyen hatásköre lenne." - mondta Híradónknak Nagy Erzsébet, tanár, a PDSZ választmányi tagja.

Mivel az eset közterületen történt, így az iskolaőrnek ott már semmilyen jogköre nem lett volna, így ő sem avatkozhatott volna közbe az utcai vita közben - mondják a szakértők. A rendőrség közben garázdaság gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink