Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-26 13:53:00

Dézsi az ellenzékről: "ellentmondani a papagájom is tud"

A koronavírus-fertőzés miatt két napig fulladt, de most már ismét munkában Győr polgármestere. A Heteknek adott interjújában Dézsi Csaba András beszélt a Borkai-ügyről, Orbán futballvíziójáról és arról, hogyan tépkedtek plakátokat Szijjártó Péterrel. A Hetek cikke.

Dézsi az ellenzékről: "ellentmondani a papagájom is tud"
Dézsi Csaba András, Győr polgármestere

A kardiológus professzorként is dolgozó polgármester a Heteknek beszélt arról, hogy a Covid-fertőzés miatt minimalizálták a mozgásukat a feleségével, még egy pulzoximétert is beszereztek, amellyel a vérük oxigéntelítettségét tudták mérni. "Korlátok között tudtuk tartani a félelmeinket" - fogalmazott.

Dézsi a tavalyi önkormányzati választásokkal és Borkai botrányával kapcsolatban úgy vélekedett, "egy ember volt, aki kikaphatott volna Borkai Zsolt miatt, ez pedig ő maga. Azonban Borkai nyert." Hozzátette, szerinte a választáson alulmaradó fideszes jelöltek esetében azt kellene átgondolni, hogy miért nem sikerült hatékonyan kommunikálni, ha jól dolgoztak.

Mint ismert, a győri polgármester 1994 óta politizál a Fidesz színeiben Győrben, ám csak idén januárban választották polgármesternek Borkai Zsolt lemondását követően. Az azt megelőző időszakról Dézsi elmondta, "roppantul frusztráló" volt neki, hogy a partvonalról nézte, hogy vezeti Borkai a várost, de felfogta, hogy "a városnak nem lenne jó, hogyha gerillaharcot folytatna".

Szókimondó természete nem egyszer a labdarúgókon csattan, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy "ő igazából a lelketlen játékot nem szereti". Mint mondja, Orbán Viktornak és neki hasonló az elképzelése a focival kapcsolatban: "ő biztosítja a körülményeket, én meg próbálom motiválni őket." Az interjúban Szijjártó Pétert is megemlítette, mint akinek hasonló a munkatempója. Visszaemlékezett arra is, hogy fiatalon is "rendkívül szorgalmas, értelmes és gyors eszű volt". "Amikor felraktuk a választási plakátokat, akkor sokan plakátoltak, de amikor le kellett szedni, akkor Péterrel ketten kapartuk le a falakról Győrben" - mesélte.

Ahhoz, hogy 2022-ben a Fidesz ne bukja el a választást, "az kell, hogy a jelöltek a választókhoz személyesen elmenjenek", és megkérdezzék a problémáikról. "Nézzük meg Gyurcsány Ferencet: az őszödi beszédet már nem ismerik a fiatalok, így pillanatok alatt meg tudja győzni őket, hogy érdekli a problémájuk" - vélekedett.

Az ellenzéki összefogás azonban komoly veszélyt jelent szerinte az országnak, mert "ha egy ilyen hattagú koalíció győz, utána mindenkit ki kell fizetni, ez zajlik most Budapesten" - vélekedett. A győri ellenzék színház átalakítást érintő reakciójával kapcsolatban is elmondta: "verik a tamtamot". "Ellentmondani a legkönnyebb, erre még a kétéves unokám és a papagájom is képes."

A teljes interjú a Hetek pénteken megjelent lapszámában olvasható.

Ajánlom

További belföldi híreink