Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-25 05:52:00

PDSZ: A hatóságok szabadjára engedték a vírust

Egyre több iskolában, óvodában és hivatalos intézményben találnak koronavírus-fertőzöttet országszerte. Kaposváron bezárt a közigazgatási hivatal, miután egyik dolgozójuk megfertőződött. Pécsi és Miskolci Nemzeti Színházban pedig előadások maradnak el a vírushelyzet miatt.

Kaposvár

Kaposváron a polgármesteri hivatal egyik ügyintézőjének lett pozitív a koronavírus teszt. A jegyző azonnal rendkívüli intézkedéseket rendelt el. Elkülönítették a fertőzöttel kapcsolatban került kollégákat, akiknek másnap reggel már be sem kellett menni dolgozni – árulta el híradónknak Csillag Gábor, jegyző. Ezért az igazgatási irodán az ügyfélfogadás valószínűleg keddig szünetelni fog.

A kaposváriak egyébként nem lepődtek meg, úgy vélik csak idő kérdése volt, hogy mikor jut be a fertőzés a polgármesteri hivatalba.

Pécs

Pécsett több iskolában továbbra is digitális oktatás van. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete most úgy érzi, a hatóságok szabadjára engedték a vírust.

„Nem korlátozzák a karanténban lévők, a fertőzöttekkel, a gyanús esetekkel egy háztartásban élők mozgását, csak hagyják, hogy a gyerekek ugyanúgy bejárjanak az iskolába”

 – nehezményezte Nagy Erzsébet, PDSZ-ügyvivő.

A Pécsi Nemzeti Színház már bejelentette, hogy elmarad a Bánk Bán premierje, mivel az egyik külsős zenésznek pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Miskolc

Ugyanez a helyzet a Miskolci Nemzeti Színházban, viszont ott az egész intézményt bezárták, hogy azonnal megkezdhessék az színház fertőtlenítését. Az igazgató szerint ezért egy ideig biztosan nem lesznek előadások. Híradónknak Béres Attila elmondta: szerdán a teljes színházat letesztelték. Az összesen 380 teszt eredményét péntekre várják.

Iskolák és hivatalok zártak be országszerte

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink