Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-25 17:49:00

Orbán: Donald Trump fog nyerni az amerikai elnökválasztáson

Rövid interjút készített a Reuters Orbán Viktorral, melyben szó esett nemcsak a magyar politikáról, de az amerikai elnökválasztásról is.

Az interjúban Orbán Viktor elmondta: szerinte Donald Trump fog nyerni az amerikai elnökválasztáson, és nem is készült tervvel arra az esetre, ha mégis a Demokraták nyernének, akik a miniszterelnök szerint morális imperializmust erőltetnek rá a világra. Ezt a hozzá hasonló illiberálisok elutasítják, ezért velük kevésbé lenne nyitott és kedves kapcsolat, mint Trumppal, akivel elmondása szerint nagyon jó kapcsolatot ápolnak.

Véleménye szerint, ha az EU-t központosított szervezetként kezeljük, akkor Trump nem a legjobb választás az uniónak, de ha a tagállamok közösségeként kezeljük, akkor messze ő a legjobb.

Elárulta azt is, hogy Magyarország öt éven belül a GDP 2 százalékát fogja honvédelemre költeni, amit Trump egyébként régóta követel már a NATO-tagállamoktól. Valamint hozzátette: támogatja, hogy a lengyelek amerikai katonákat állomásoztassanak az országukban, de erre Magyarországnak nincs szüksége, mert minket nem fenyeget Oroszország.

Saját politikai pályafutásáról pedig a miniszterelnök úgy vélekedett: azért ül ő még mindig itt 30 év politika után, mert mindig hitt az A-tervében.

Nem kötelezte el magát Trump a hatalom békés átadása mellett

 atv.hu/24.hu

Ajánlom

További belföldi híreink