Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-25 15:06:00

Németh Sándor: A választók számon kérik az erkölcsi normákat a jobboldali politikusoktól

A Hit Gyülekezete vezetője a nemzeti konzervatív tábort ért morális kihívásokról beszélt a Heteknek adott interjújában.

Német Sándor szerint bár mindkét politikai oldalt megrendítették a közelmúlt botrányai, „a jobboldal nagyobb árat fizetett”, ugyanis véleménye szerint a „a választók elvárják a magukat konzervatívnak beállító politikusoktól, hogy a magánéletükben is erkölcsi normák érvényesüljenek”.

Németh Sándor úgy véli, a szekuláris konzervativizmus éppen azért kerül rendszeresen válságba, mert képviselői „nagyjából konzervatív politikai programot hirdetnek, de életvitelük és a gondolkozásmódjuk teljes mértékben megegyezik a balliberális oldallal”.

Felidézte: az elmúlt 30 évben az erkölcsi okok jelentős szerepet játszottak különböző kormányok vereségében és bukásában.

Véleménye szerint ugyanez érvényes az egyházi személyekre is: aggasztónak tartja, hogy „nincs harmónia a hitigazságok és az egyháztagok többségének életmódja között”.

A Heteknek azt is elmondta: a Hit Gyülekezetét is érték „viharkárok” az elmúlt hónapokban, de nem lát olyan problémát, amit a járvány után „ne lehetne helyreállítani és visszafordítani”.

A kormánnyal a nyáron megkötött megállapodásról – melynek előkészítésében mindkét oldal részéről szakmai stáb vett rész – Németh Sándor kijelentette, nem kötött semmiféle „vádalkut” a hatalommal. Hozzátette: örül annak, hogy rendezett és konszolidált viszony jött létre közössége és az állam szervei között, de esetleges kormányváltás esetén sem számít ebben változásra. 

„A legitim kormányokhoz való viszonyulásunk alapelvei nem fognak megváltozni” – fogalmazott Németh Sándor.

A teljes interjút a Hetek oldlaán, ide kattintva olvashatják el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink