Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-25 12:09:00

MSZP: Úgy tűnik, Orbán már "sajátjai" véleményére sem ad sokat

A párt közleményében arról ír: már Orbán Viktor "jobbkeze", Matolcsy György is úgy látja, hogy a válságból való kilábalás nem lesz olyan egyszerű, mint ahogyan azt a miniszterelnök megpróbálja beállítani.

Azt írják, az MNB várakozásai szerint a cégek még nehezebb helyzetbe kerülnek és újabb kirúgási hullám fog megindulni, ami miatt több mint százezer ember kerül majd utcára.

"Úgy tűnik, hogy a miniszterelnök már a sajátjai véleményére sem ad sokat, mivel a Gazdaságvédelmi Alapból úgy szórja a pénzt olyan feladatokra, amelyek nem a gazdaság talpra állítását szolgálják, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Legutóbb 34 milliárdot vont el a Miniszterelnökség beruházásaira és a sportra"

- fogalmaznak.

Szerintük az Orbán-kormány eddigi elkésett és szűkmarkú intézkedéseinek az egyenes következménye, hogy csúcsot döntött a magyar gazdaság visszaesése, elszabadult az infláció, 400 ezren vannak munka nélkül, 200 ezer család pedig semmilyen ellátást nem kap. "Továbbra is azt látjuk, hogy kormány intézkedései nem szolgálják a válságból való kilábalást, mivel a gazdaság védelme helyett inkább luxusberuházásokra költenek.
Az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, továbbá a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítséget kell nyújtani" - írják.

Az MSZP a közleményben hangsúlyozza: gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, ezért követelik, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.

"Követeljük a 80%-os bértámogatást! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Itt az ideje, hogy a kormány saját maga helyett végre a magyar családok megmentésével és a magyar munkavállalók helyzetének javításával foglalkozzon"

- olvasható a közleményben.

Gazdasági válság: Mekkora mozgástere van a kormánynak?

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink