Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-25 14:31:00

DK: Orbán Viktortól Müller Cecíliáig és Kásler Miklósig mindenki a magyarok szemébe hazudott

A Demokratikus Koalíció úgy értékeli: a magyar egészségügyi rendszer már az "összeomlás szélén tántorog".

A DK egészségügyi szakpolitikusa pénteki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy miközben "Orbán Viktortól Müller Cecíliáig és Kásler Miklósig mindenki a magyarok szemébe hazudta, hogy felkészültek" a koronavírus-járvány újabb hullámára, hogy van elég orvos és ápoló, hogy a helyzetet kezelni tudják, a háttérben elképesztő kapkodás kezdődött.

Először a magánintézmények vezetőinek kellett összeírniuk, hogy hány embert tudnak a Covid-osztályokra küldeni, majd a kormány bekopogtatott az önkormányzati szakrendelők vezetőihez, hogy "orvosokért, ápolókért kuncsorogjon" - fogalmazott Komáromi Zoltán. Hozzátette, a DK információi szerint már több budapesti szakrendelőből is átirányítottak egészségügyi dolgozókat a járványkórházakba.

Az ellenzéki politikus azt mondta: nincs semmiféle "orbáni haditerv", és nem látják annak jeleit, hogy a kormányzat felkészült volna a második hullámra. Az elmúlt tíz évben a kabinet spórolt az egészségügyön, miközben hagyta, hogy a szakdolgozók és a frissen végzett diplomások külföldre menjenek - jelentette ki Komáromi Zoltán.

Sikeres a járványügyi védekezés?

 atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink