Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-25 12:45:00

A DK szerint a kormány tudatosan megszüntette a kontaktok tesztelését, hogy alacsonyabbak legyenek a számok

A Demokratikus Koalíció közleményében arról ír: szerintük az Orbán-kormány "a kezdetektől hadilábon áll a teszteléssel, holott a tömeges koronavírus-teszt nagyban segít visszaszorítani a járvány terjedését, mint azt több ország példája megmutatta tavasz óta".

Most a legújabb rendelkezések szerint már a közvetlen kontaktok ingyenes tesztelését is megszüntették, sőt, a háziorvos már mintavétel nélkül dönthet úgy, hogy koronavírus-fertőzöttnek nyilvánítja a beteget - írják. Müller Cecília országos tiszti főorvos pedig a napokban úgy nyilatkozott, hogy az iskolások esetében az osztálytárs kontaktszemélynek számít, a szülő viszont nem - teszik hozzá.

"A Demokratikus Koalíció szerint a kormány tudatosan szüntette meg a kontaktok tesztelését, hogy mesterségesen alacsonyan tartsák a hivatalos esetszámokat. A statisztikával való trükközés azonban szimpla csalás és nem felelősségteljes megoldás. Mi, európai magyarok továbbra is felhívjuk a figyelmet: a hatékony védekezéshez tömeges és ingyenes tesztelésre van szükség, mert csak így lehet megfékezni a járvány terjedését. Az Orbán-rezsimnek el kellene jutnia oda, hogy hiába nyernek papíron számháborút, ha a valóság gyökeresen más, és ezzel a magyar emberek is tisztában vannak" - olvasható a közleményben.

2 millió vírustesztet vett a kormány

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink