Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-25 16:04:00

18 kórházból vezénylik át az orvosokat és a szakápolókat a fővárosi Covid-centrumokba

Az EMMI közlése szerint azokból a kórházakból csoportosítanak át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben.

Országszerte 18 kórházból vezénylik át az orvosokat és a szakápolókat a fővárosi Covid-centrumokba: a Dél-pesti Centrum Kórházba, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe és a Szent János Kórházba

 – tudta meg az ATV Híradója.

Az EMMI Híradónknak cáfolta azt a sajtóhírt, miszerint az Uzsoki Utcai Kórház, ahonnan 12 főt vezényeltek át más kórházakba, a működőképesség szélére került volna, sőt mint írták: „Nem igaz, hogy bármelyik kórház, amelyekből szakembereket vezényeltek volna át a működőképessége határára jutott volna, vagy műtétek maradnának el. A betegek ellátása minden intézményben, így az Uzsoki Utcai Kórházban is biztosított.”

A megfelelő képzettségű egészségügyi személyzet átirányítása rendszerszintű kijelölési rendben zajlik, amelynek az a lényege, hogy ezek a kórházak továbbra is el tudják látni alapfeladataikat. Az átirányítás menete a járvány dinamikájához igazodik. Tehát azokból a kórházakból csoportosítanak át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben – tudatta a szaktárca.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hozzátette: a magyar egészségügy készen áll a növekvő betegszámmal együtt járó feladatok ellátására.

18 kórházból vezénylik át a szakembereket a fővárosi covid-centrumokba

 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink