Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-24 18:35:00

Rövidesen kezdődik a Szuperkupa-döntő, az MLSZ szerint a szurkolók biztonságban lesznek

Egy 40 éves koronavírus-fertőzött is meghalt itthon. Összesen hét áldozata volt a járványnak egy nap alatt. 750 új fertőzöttet regisztráltak, többségében fiatalokat. Közben szigorú biztonsági intézkedésekkel várják a szervezők az esti szuperkupa-döntőt: testhőmérés után, csak szájmaszkban lehet bemenni a Puskás stadionba, és a legkisebb gyanú esetén is elkülönítik a drukkereket. Az MLSZ szerint biztonságban lesznek a vendégek.

Nem várt vendéget jelentett be a Szent László kórház portása az ügyeletes orvosnak: Obán Viktor látogatta meg az intézményt. A kórházban 140 ágy áll készenlétben a koronavírusos betegek kezelésére, ami várhatóan 180-ra bővül majd.

A legfrissebb adatok szerint 549 aktív fertőzöttet kezelnek kórházban. Összesen 15 673 aktív fertőzöttről tudnak, miután 750 új esetet regisztráltak, és hét, zömében idős krónikus beteg halt meg. A fertőzöttek több mint fele 10 és 39 éves között, de a legtöbb beteg a huszonévesek közül kerül ki.

Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján elmondta: a második hullámban jelenleg 25 százaléknyi a 20-29 éves betegek előfordulási aránya. „Valóban ők vannak a legnagyobb mértékben reprezentálva, de igaz ez az alatta és a fölötte lévő korosztályra is” – tette hozzá.

Szuperkupa-döntő

Már délelőtt nagy volt a készültség: csak szájmaszkban lehettek bent a dolgozók a Puskás Stadionban. A szuperkupa döntő miatt hermetikusan lezárták a létesítményt. A vártnál azonban kevesebben lesznek, ugyanis több tévéstáb is visszamondta a részvételt a járvány miatt, sőt a bajor kormány sem tanácsolta a német szurkolókank az utazás. Az MLSZ szerint viszont biztonságban lesznek a szurkolók.

A beléptetésnél testhőmérséklet-mérés várja majd őket, így csak azok a szurkolók léphetnek majd be a stadionba, akiknek hőmérséklete 37,8 fok alatt van. Ezen felül pedig a létesítmény teljes területén kötelező maszkviselést írtak elő – tájékoztatta híradónkat Sípos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője.

Az MLSZ szerint ráadásul már a jegyeket is úgy adták el, hogy tartható legyen a szükséges távolság, az operatív törzs szerint azonban lehet kivétel. Így egy családból, baráti- vagy egyéb közösségből érkező szurkolók ülhetnek egymáshoz közel, de a többi nézőnek tartania kell a távolságot – közölte az operatív törzs tájékoztatóján Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője. A székek között ugyanis ilyen esetekben meghatározott számú ülést üresen kell hagyni.

A fertőzés-gyanús szurkolókat elkülönítik, és szükség esetén kórházba is szállítják majd.

Szigorú szabályok lesznek a Szuperkupa döntőn

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink