Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-24 10:09:00

Nyugodtan ült a kutya, mégis meglőtte, amiért betévedt az udvarára

Állatkínzás ügyében született ítélet, miután egy férfi légpuskával sebesítette meg a telkére beszaladt állatot.

Még 2019 áprilisában a vádlott éppen azután csukta be az elektromos kapuját, hogy a környék egyik udvaráról átszaladt volna a kutya hozzá. 

A férfi el akarta zavarni az egyébként barátságos természetű kutyát az udvaráról, ezért rákiabált és dobbantott a lábával, de az elektromos kapu közben bezáródott, így a kutya már nem tudott kimenni az udvarról. A kutya leült az udvaron és a vádlottat figyelte. A vádlott ekkor bement az udvari garázsába és magához vette a légpuskáját, majd visszament a kutyához, ami továbbra is ugyanazon a helyen, nyugodtan ült. Ekkor a tőle nagyjából 5-6 méterre álló kutya felé célozva egy lövést adott le, és eltalálta az állatot. A kutya fel is vonyított. 

Az elektromos kaput csak ezután nyitotta ki, és a megsebzett állat visszament a gazdájához, aki azonnal hívta az állatorvost. 

A vádlott által indokolatlanul leadott egyszeri lövés a kutya olyan indokolatlan bántalmazása, amely a lövedék által okozott helyi szövetkárosodásra és a fertőzés veszélyére tekintettel - szakszerű állatorvosi ellátás hiányában - az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozhatta volna. Az ügyészség indítványára a bíróság a vádlottat 10 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, valamint a lefoglalt légpuskát, mint az elkövetés eszközét elkobozta - áll az ügyészség közleményében. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink