Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-24 20:10:00

Koronavírus: betiltották a bulizást az osztrák sípályáknál

Az osztrák kormány csütörtökön betiltotta a bulizást a sípályáknál a következő téli szezonban, Tirol tartomány vezetője pedig sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az egyik síterepen korábban sokan elkapták a koronavírust.

A kormány azután hozta meg ezt a döntést, hogy egyre több európai ország adott ki utazási figyelmeztetést nem csak Bécs városára, hanem az osztrák alpesi régióra is a koronavírus-fertőzöttek növekvő száma miatt.
Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtótájékoztatón jelentette be az intézkedést, hozzátéve azonban, hogy a turisták mehetnek síelni, étkezhetnek étteremben, és részt vehetnek kulturális eseményeken. "De a síelés az eddig ismert formában nem lesz lehetséges" - jelentette ki Kurz, utalva a számos síterepen az esti zárás után kezdődő bulikra.

A kül- és beltéri bárok csakis az ülő vendégeknek szolgálhatnak fel ételt és italt, mindezt annak érdekében, hogy megelőzzék az alkoholgőzös mulatságokat. Este 10 órakor pedig zárniuk kell Ausztria hegyvidéki régióiban.

A sajtótájékoztatót mindössze egy nappal azután tartották, hogy különböző országokból több mint ezer ember csoportos pert indított az osztrák kormány ellen a koronavírus-járvány kezelésének szerintük rossz módja miatt a népszerű ausztriai Ischgl-síterepen. A felperesek állításuk szerint a tiroli városban vagy annak környékén fertőződtek meg.

Günther Platter, Tirol tartomány vezetője csütörtökön részben bocsánatot kért. "Nagyon sajnálom, hogy ilyen sokan fertőződtek meg Ischglben" - jelentette ki a kormány bécsi sajtótájékoztatóján. Platter mindazonáltal hangsúlyozta, hogy senki sem tehető személy szerint felelőssé a fertőzésekért egy világjárvány során.

A hegyvidéki tartományban a gazdaság harmada és a munkahelyek negyede függ a turisztikai ágazattól.

Az osztrák kormány nemrég kiterjesztette a maszkviselési intézkedést, és 10 főre korlátozta a magánrendezvények résztvevőinek létszámát a koronavírus-fertőzés terjedése elleni fellépés részeként.

A napi újabb esetszámok 800 fölé nőttek az elmúlt napokban az egy hónappal ezelőtti körülbelül 300-hoz képest.

Pert indítottak az osztrák állam ellen, mert nem zárták le a síparadicsomot

 atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink