Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-23 19:57:00

Nagy a tétje az októberi Borsod megyei időközi választásnak

Nincs nyugalom Borsodban: az októberi időközi választáson ugyanis, ha csak szimbolikusan, de a Fidesz kétharmada múlhat. A jobbikos, közös ellenzéki jelöltet folyamatos botrányok lengik körül, de pártja visszautasítja a vádakat. Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom által támogatott másik ellenzéki jelölt azonban - állítása szerint - sok támogatást kap a választóktól, és nem tervezi a visszalépést.

Nagy a tétje az októberi Borsod megyei időközi választásnak. Ezen múlik ugyanis a kétharmados kormánypárti többség papíron. A gyakorlat persze mást mutat, mert a német kisebbségi képviselők és a Mi Hazánk független képviselői többször együtt szavaznak a Fidesz-KDNP frakciószövetséggel.

Az ellenzéknek hiába sikerült egy közös jelölt nevében megállapodni.

"Döntöttünk arról, hogy erre a választásra is közös jelöltet állít az ellenzék. a jelölt pedig nem más mint a Jobbikos Bíró László" - jelentette be korábban Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Bíró László személyét folyamatos botrányok lengik körül. A Magyar Nemzet például arról írt, hogy az összellenzéki jelölt korábban a Facebookon antiszemita megjegyzéseket tett. Erre Gyurcsány Ferenc a Spirit FM Harcosok klubja című műsorában úgy reagált: szerinte "nagyon súlyos morális és politikai dilemma Bíró László indulása."

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán arról beszélt, hogy sajtóhírek szerint Bíró strómanok segítségével bedöntötte a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetet. Ennek évekig a politikus volt a vezetője, és a bezárás után nem fizette ki az alkalmazottait.

"Kezdetektől fogva sumákol a baloldal a szerencsi időközi választáson indított jelöltjének viselt dolgaival kapcsolatban, és semmilyen érdemi választ az ügyben nem kapunk"

- mondta Hollik.

A Jobbik szerint alaptalanul vádolják Bíró Lászlót.

"Semmilyen viselt dolgai nincsenek sem Bíró Lászlónak az időközi országgyűlási választásokkal kapcsolatban, sem pedig az összelenzéki összefogásnak Borsod megyében. Az is nevetséges, hogy pont olyanok beszélnek strómanokról akik strómanokkal szétlopták ezt az országot" - nyilatkozta a Jobbik elnöke.

Az időközi választás másik ellenzéki jelöltje, a Szanyi Tibor nevével fémjelzett ISZOMM képviselője, az ATV Start című műsorában azt mondta: rossz üzenet, hogy az ellenzék beállt Bíró László mögé. Hozzátette: a településeket járva jó visszajelzéseket kap, ezért nem tervezi, hogy utolsó pillanatban visszalép.

Nem nyugszanak a kedélyek Borsodban

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink