Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-22 13:30:00

Zuglói polgármester: legyen zártkapus a Szuperkupa-döntő

Nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezzék meg a csütörtöki budapesti Bayern München-Sevilla európai szuperkupa-mérkőzést - javasolta Zugló szocialista polgármestere kedden a kormányfőnek. Horváth Csaba azt is kérte, hogy akinek jegye van, a járványhelyzet miatt maradjon inkább otthon.

A polgármester a XIV. kerületi Puskás Aréna, a mérkőzés helyszíne előtt tartott online közvetített sajtótájékoztatón azon véleményét hangoztatta, amire a kormány készül, az nem focimeccs, hanem emberkísérlet.
    
Hozzátette: még mindig nem késő meghozni a jó döntést. Arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, fejezze be a hazárdjátékot, és döntsön úgy, hogy a meccset zárt kapuk mögött rendezik meg.

    
Orbán Viktornak is meg kell értenie, hogy most már nem az ő hobbijáról, hanem emberek tízezrei életének és egészségének veszélyeztetéséről van szó - hangoztatta, súlyos felelőtlenségnek nevezve a meccs nézők előtti megrendezését.

    
Horváth Csaba azt kérte minden magyar honfitársától, aki megvette a jegyét, hogy maradjon otthon és a tévé előtt szurkoljon. Ugyanezt a kérést fogalmazta meg a tiszteletjegyet kapó mentősök felé, valamint a VIP-jeggyel rendelkezőknek is.

    
A zuglóiak - akiknek nincs jegyünk, de nem szeretnének megbetegedni - "kijárási önkorlátozásként" maradjanak otthon - kérte.

    
Hozzátette: nem véletlen, hogy Markus Söder bajor miniszterelnök is azt kérte a Bayern München szurkolóitól, hogy maradjanak otthon.

    
Elmondta, nem véletlen az sem, hogy a Sevilla bejelentette, háromezer helyett csak ötszáz szurkoló érkezik Budapestre. A polgármester a Sevilla-szurkolóktól is azt kérte, maradjanak otthon.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink