Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-21 18:58:00

Politikai elemző az ellenzéki pártokról: "Ők büszke kolbászok"

Együtt újra sikerülni fog címmel jelent meg Orbán Viktor őszi politikai évadot köszöntő dolgozata a Magyar Nemzetben. A cikkben a kormányfő a többi között az illiberális, a kereszténydemokrata, a konzervatív és liberális gondolkodás természetéről fejtette ki gondolatait, és felhívta a figyelmet, hogy a legnagyobb ellenfelet a liberálisok jelentik a kormányoldal számára. A miniszterelnök a magyar ellenzéket a kolbászhoz hasonlította.


Az ellenzéki oldalon pártlogók vannak, de nincsenek saját akarattal bíró pártok. A Jobbiktól az LMP-ig mindenki bedarálva és betöltve, mint a kolbász-” - így írt a kormányfő az ellenzéki pártokról a Magyar Nemzetben megjelent esszéjében. Szerinte a 2022-es választáson a baloldal a globális elit eszköze lesz, melynek vezére Gyurcsány Ferenc, ifjúsági szervezete a Momentum, szponzora Soros György. A múlt erői, akik egyszer már tönkretették az országot.

Orbán Viktor: A Jobbiktól az LMP-ig mindenki bedarálva és betöltve, mint a kolbász

 

"A miniszterelnöktől ezt már megszokhattuk. Az első ciklusa alatt a dakota lovakkal jött, folyamatosan mond valami bombasztikusat, aminek se alja, se mélysége, se tartalma nincsen" - reagált a Demokratikus Koalíció szóvivője, Barkóczi Balázs a kormányfő cikkére. 

Az esszé azokat a fő irányelveket tartalmazza, amivel a jobboldal a 2022-es választásnak nekifut, felhívva a figyelmet a politikai ellenfelekre és a feladatokra - mondta a XXI. század Intézet vezető elemzője. Szerinte a libernyák és a kolbász a miniszterelnök politikai gondolatainak képi kifejezése, ezzel szélesebb társadalmi csoportokat ér el.

"Az identitásukat feladva, mindenféle politikai színezetet háttérbe tolva fognak össze ezek az ellenzéki pártok, tehát a hatalomtechnikai alkuknak az oltárán az ellenzék feláldozza az identitását, és erre utalt Orbán Viktor kolbászos hasonlata" - nyilatkozta az ATV Híradójában Deák Dániel.

Ceglédi Zoltán úgy fogalmazott, a cikken érződik, hogy kevésbé kiforrott, nem elég mély. Szerinte az írás kijelöli azt az irányt, miszerint az illiberális politikának kellene uralkodóvá válnia Európában. A kolbászos hasonlatról azt mondta: nem túl találó: 

"Azért nem működőképes, mert az ellenzék aktuális pártjai azok nem ágálnak a közös lista ellen, hanem hogy mondjam, büszkék rá, vagy azt gondolják, hogy érdemes a saját pártjaikat ilyen módon megszüntetni. Tehát ezt nem fogják sértésnek venni, hogy Orbán Viktor ezt mondja róluk, hanem ők büszke kolbászok."

"A kormányfő alufólia sisakos összeesküvés-elméletekbe ringatja magát" - így kommentálta a miniszterelnök cikkét a Momentum elnöke.

"Én úgy látom Orbán Viktort és a magyar politikát, hogy ő Koppány, a magyar ellenzék és benne a Momentum pedig a Szent Istváni Magyarországot szeretné felépíteni. Nekünk Nyugaton a helyünk, a haza Nyugatra van. És az a mi feladatunk, hogy egy európai Magyarországot építsünk és ne egy putyinizálodó Magyarországban éljük mindennapjainkat" - mondta Fekete-Győr András.

A miniszterelnök záró gondolatként arról írt, vissza kell térnünk a választási csatatérre. Itt az ideje szedelőzködni, hogy a megfelelő pillanatban kilovagolhassunk. Nagy ütközet vár ránk 2022-ben. Készüljetek - zárta cikkét Orbán Viktor.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink