Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-21 11:58:00

Keményen kiosztotta a kormányt a DK

A román minimálbér rendesen elhúzott a magyar mellett idén a második félévben. A románoknál már 460,77 euró, míg Magyarországon 451,51 euró a bruttó minimálbér összege - írta közleményében a DK.

A párt szerint mindez a brutális magyarországi inflációnak köszönhető, hiszen a minimábér összegéhez egyik országban sem nyúltak idén, sőt, év elején még Magyarország vezetett.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-rezsim tehetetlen gazdaságpolitikájának és alkalmatlan válságkezelésének köszönhető, hogy ilyen brutális infláció sújtja Magyarországot, hogy még a román minimálbér is magasabb, mint a mienk.

Az elmúlt tíz év Fidesz-kormányzásának köszönhetően Magyarország Európa sereghajtója lett minden szempontból - véli a párt. "Mi, európai magyarok többször felhívtuk már a figyelmet, hogy a borzalmas mutatókra az egyetlen megoldás az euró bevezetése lenne, ám Orbánéknak ez nyilvánvalóan nem áll érdekében, ahogy az sem, hogy kivezessék az országot a válságból. Ez a következő kormány feladata lesz, a 2022-es választás, a Fidesz-kormány leváltása után." - fejeződik be a közlemény.

A háztartások 40%-a nem tudná fedezni a váratlan kiadásokat

 MTI

Ajánlom

További belföldi híreink