Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-21 11:18:00

ITM-államtitkár: két hónap alatt háromezer bejelentés érkezett illegális hulladéklerakásról a HulladékRadar alkalmazáson keresztül

Háromezer bejelentés érkezett illegális hulladéklerakásról a Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű programot segítő mobiltelefonos alkalmazáson keresztül az elmúlt két hónapban - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára hétfőn Kaposváron, sajtótájékoztatón.

Boros Anita a "Tisztítsuk meg az országot!" települési önkormányzatokat érintő próbaprojektjeinek kezdetét jelentő eseményen egy halom, illegális lerakásból származó építési törmelék előtt állva kiemelte: a bejelentők hatezer fotót küldtek a még tesztelés alatt álló HulladékRadar applikáción keresztül.

Az illegális hulladéklerakás országos probléma, nincs olyan település, amely valamilyen szempontból ne lenne érintett, a megoldáshoz állami társaságok, közigazgatási szervek, helyi önkormányzatok összefogására és az állampolgárok támogatására van szükség - jelentette ki.

Nem tudják felszámolni a szeméthegyeket

 atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink