Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-21 20:41:00

Gábor György: Gyurcsány Ferenc felkért minket egy munkára

A filozófus bejelentette, hogy egy ellenzéki szellemi műhely alakul, ahol egyfajta értelmezési keretet alkotnak meg, már 2022-re készülve.

Korábban korményközeli médiumok számoltak be arról, hogy Gyurcsány Ferenc Simicska Lajossal találkozott egy fővárosi étteremben. Később kiderült, hogy a DK elnöke nem Simicskával, hanem Gábor György filozófussal beszélgetett.

Gábor György az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra a felvetésre, hogy Gyurcsány egyfajta szellemi műhelyt szervez-e, azt mondta: ez igaz, arról van szó, hogy Gyurcsány felkérte őket egy munkára, ami "tökéletesen egyezik azzal, amit ő és kollégái gondolnak".

Gábor szerint ez egy olyan munka, amelynek lényege, hogy szeretnének egy keretet megalkotni, ami egyben egy értelmezési keret is, ami két dolgoról szólna: hogy miért nem jó az, amiben most élünk, és hogy milyen politikai mezőt, gondolkozási terepet szeretnénk akár 2022 után.

A filozófus úgy fogalmazott: a felkérés úgy szólt, hogy "hisznek abban, hogy csak a teljes ellenzéki összefogás válthatja le a Fideszt", ezért ezt a munkát a teljes ellenzéknek ajánlják fel. Gábor többes számban beszélt, de nem árulta el, kik dolgoznak majd vele. Annyit mondott, hogy jelenleg 10-12-en vannak, de változik a létszám. Hozzátette: ez egy nagyon intim munka, ezért sem mond neveket.

Azt mondta, ennek a végleges formája jövő nyárra fog megszületni, az egyeztetésekre minden ellenzéki párt politikusait várják, nem "föld alatti mozgalomként" fognak működni.

Nem Simicska Lajossal találkozott Gyurcsány Ferenc?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink