Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-20 13:22:00

Megjelent a koronavírus egy óbudai óvodában, egy gyermek kapta el fertőzést

Pozitív lett a Pitypang Művészeti Óvodába járó óvodásának koronavírustesztje – közölte honlapján a harmadik kerületi önkormányzat. A polgármester elrendelte az azonnali fertőtlenítést és az érintett dolgozók, szülők tájékoztatását, emellett a jogszabályoknak megfelelően tájékoztatta az érintett szerveket.

Egy, a harmadik kerületi Pitypang Művészeti Óvodába járó gyermek koronavírustesztje pozitív lett.  Az óvodás szeptember 15-én, kedden  járt utoljára az intézményben. A PCR-tesztet csütörtökön végezték el, az eredményről az óvodavezetőt szombaton tájékoztatták – olvasható a kerület honlapján.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere vasárnap reggelre összehívta a kerületi operatív törzset, az ülésen elrendelte az érintett csoportszobák és öltözők haladéktalan fertőtlenítését, amelyet még aznap délelőtt el is végeztek. „Az intézményre és a személyekre vonatkozó járványügyi intézkedéseket a harmadik kerületi Tisztifőorvos teszi meg, az Önkormányzat pedig szorosan együttműködik ezek végrehajtásában, és minden segítséget haladéktalanul megad. Kérjük az érintetteket, legyenek a segítségünkre a folyamat során” – mondta el a polgármester.

A csoportba járó gyermekek szüleit tájékoztatták. Az önkormányzat információi szerint 13 gyermek és 4 dolgozó lehet érintett járványügyi intézkedésekben. Az érintett csoport többi tagját – akik óvodai nevelésben az elmúlt héten nem vettek részt – szükség szerint más csoportokban helyezik el.

Más óvodai csoport vélhetően nem érintett a fertőzésben, így az óvodai nevelés a Pitypang Művészeti Óvodában a fertőtlenítést követően zavartalanul működhet tovább.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink