Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-20 12:41:00

Fél éve szenved a koronavírustól a magyar tévés

Barta Sylvia szerint a koronavírus okozta fertőzés csak a jéghegy csúcsa, „ami utána jön, hogy kinél milyen szövődményekkel, tünetekkel, meddig elhúzódó állapot, azt nem tudni.”

A TV2 időjárás-jelentője négy és fél hónappal ezelőtt kapta kézhez a negatív Covid-19 tesztet. Gyógyultként már a jövőjét tervezte, és akkor azt gondolta, hogy kéthónapnyi hosszú betegség után már csak az örömteli felépülés vár rá. „Sajnos azonban hiába telnek, múlnak a hetek, még mindig nem vagyok a régi! Szerencsére vissza tudtam térni a televízióba és 4 hónap után már edzéseket is tartok, de a régi tettvágy és vitalitás egyelőre a múlté. Dolgozó nőként, háziasszonyként, feleségként, édesanyaként csak a jóleső és indokolt fáradságot ismertem, de ez a betegség óta még mindig tartó krónikus fáradság egészen más!" – írta közösségi oldalán Barta Sylvia.

Aggodalomra adnak neki okot az erőteljes immunválasz okozta bőrelváltozások, a sportolástól teljesen független izom-és ízületi fájdalmak, memória-és látászavarok és még sok egyéb olyan tünet, amely a koronavírus fertőzés óta jelentkeztek nála – idézi a bejegyzést az Origo. „És nem csak nálam, hanem a férjemnél is! Ez pedig azért nagyon különös, mert ő tünetmentesen esett át a fertőzésen. Pozitív volt a PCR -tesztje, de egy köhintés vagy más tünetek nélkül győzte le a vírust! És mégis, a fertőzésnek a tünetmentes hordozóknál is lehetnek következményei, maradványtünetei!" – írta.

Hozzátette, a koronavírus okozta fertőzés, maga a betegség csak a jéghegy csúcsa. „Ami utána jön, hogy kinél milyen szövődményekkel, tünetekkel, meddig elhúzódó állapot... azt nem tudni. Azok sem nyugodhatnak meg teljesen, akiket nem betegít meg a vírus,netán csak enyhébb tünetekkel lesznek túl a fertőzésen, mert őket is érintheti a fertőzés utáni gyengeség, krónikus fáradság és még sok egyéb nagyon kellemetlen maradványtünet, esetleg szövődmény!" – fogalmazott.

„Ez a vírus nemcsak a légzőszervrendszert támadja meg, hanem az emésztőszervrendszert, a szívet és a keringést, az agyat és a központi idegrendszert, az érzékszervrendszert, a mozgás szervrendszert is. Ez a vírus nem múlik el nyomtalanul. Mindenkinek megtalálja a leggyengébb pontját. Vegyétek komolyan a járvány elleni védekezést! Maradj ki ebből, amíg csak lehet!" – olvasható a bejegyzés zárásaként.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink